cza Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam! Czy ktos spotkał się z porównaniem wielkośći (w litrach) bagażników samochodowych? Najbardziej zależy mi na porównaniu Renault Scenic (2002) i VW Passata (B5 limuzyna). Pozdrawiam PS. Jeśli w złym miejscu zamieściłem post to przepraszam i proszę Admina o przeniesienie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 passat B5 ma 475 litrów , a scenic 410/1800 litrów post oczywiście, że w złym miejscu na przyszłość polecam google zanim zadasz takie banalne pytanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cza Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 bronius przede wszystkim dzięki za błyskawiczną odpowiedź ;), poza tym proponowane przez Ciebie miejsce wcześniej przeszukałem lecz z o wiele gorszym skutkiem niż Ty, wdzięczny bedę za konkretne adresy dotyczące mojego pytania (wierzę ale chciałbym zobaczyć na własne oczy ;) ), jeszcze raz sorki za zaśmiecanie wątku (po odpowiedzi broniusa można go skasować),pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 scenic: http://auto.gazeta.pl/auto/1,72135,3281069.html passat: http://auto.gazeta.pl/auto/1,72135,3323348.html http://www.motofakty.pl/artykul/volkswagen...9ec36835ad5c475 ile szukałem? 30 sekund? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cza Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 jeszcze raz dzięki i szczerze podziwiam umiejętności,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 wsadź do VW skuter w całości. Życzę powodzenia. W Scenicu zrobiłem to bez problemu. Który większy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam wszystkich. Odgrzewam stary wątek. Mam wielką prośbę do właścicieli Scenica I. Proszę o podanie długości przestrzeni bagażowej przy: 1. Standardowym ustawieniu foteli tylnych. 2. Złożonych i podniesionych fotelach tylnych. 3. Wymontowanych fotelach tylnych. Jestem na kupnie renówki i mam dylemat co wybrać. Czy Scenica I phII, czy Lagunę I phII kombi :( . Auto czasami będzie wykorzystywane w celach służbowych, więc zależy mi na jak największej przestrzeni bagażowej. Scenic bardziej by mi odpowiadał, bo jest krótszy i bardziej praktyczny w mieście. Wiem już, że w Lagunie max dł. przedziału bagażowego to 177cm i obj. 1768 dm^3, a w Scenicu max obj. to 1800 dm^3. Potrzebuję jeszcze tylko dł. przedziału bag. Ps. Czy do Scenica zmieści się rower "pseudogóral" :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Wiesz, ja wiozłem kiedyś pseudogórala (koła 26") w bagażniku Poloneza Atu, fakt, klapa się trochę (kierownica przeszkadzała) nie domykała, ale dla chcącego nic trudnego :( W Scenicu to pewnie postawiłbym go na nóżce. PS Nie pamiętam wymiarów bagażnika, jak chcesz to jutro mogę przemierzyć. Nie mniej moje narty (1,82 m) wchodzą do bagażnika przy wyrzuconym środkowym fotelu, i dostają mniej więcej do przednich foteli, z tym, ze ja trochę duży jestem i mam je trochę odsunięte do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Jeżeli możesz pomierzyć, to będę wdzięczny. I przy okazji, jeszcze max. wysokość w świetle tylnego otworu bym potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Więc tak od krawędzi do tylnych foteli (po podłodze) 88cm szerokość bagażnika - 110 cm do spodu pokrywy - 88cm do dachu - 121 cm do przednich foteli(moje ustawienie) -160 cm ( z tymi nartami to trochę przesadziłem :( ) Po dach na wysokości kolan pasażera z tyłu 138 cm pomiędzy tylnymi drzwiami 143 cm Ciemno było i sam byłem ale myślę że cm w tą czy w tamtą nie robi różnicy Choć niektórzy twierdzą że robi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 :) Wielkie dzięki. O to mi właśnie chodziło. Chyba jednak będzie Scenic :) Ps. Wczoraj miałem okazję "na szybko" przymierzyć się do Scenika. I muszę przyznać, że w stosunku do Espero, które do małych nie należy, przestronność Scenica robi wrażenie, oczywiście in plus dla słonika. A żona była wręcz zachwycona :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Moja ładniejsza połowa też jest zachwycona :( A jak pojechaliśmy oglądać Scenica II to szybciej w nim siedziała niż ja :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi