waliszew1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam mam problem od dwoch dni... mianowicie cały czas elektroniczny bagnet pokazywac max oleju a teraz tylko min cieknie z kąś bo duza plama jest na chodniku a do tego na luzie autko ma obroty około 2000 ( autko zagrzane po przejechaniu około 50km ) i do tego spadł poziom płynu chłodniczego... Czy ktos z was miał cos takiego z swoim renault ?? prosze o poradę Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia Poza tym szklana kula zamarzła i działać nie chce P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody1940 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 To juz nie odpalaj auta jesli masz min oleju.. Zatrzesz silnik i kupa kasy do wydania,zlokalizuj wyciek,w miare mozliwosci usuń go jesli tego nie zrobisz i bedziesz jezdzic na min oleju to wyleci do końca,skoro Cieknie na postoju to podczas jazdy jeszcze wiecej wycieknie i silnik śmietnik. Co do płynu to czy grzeje sie auto bardzo?? Masz olej w płynie chłodniczym? Lub Płyn w oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waliszew1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 autko nie grzeje się bardzo... nie zauważyłem by płynie chłodniczym był olej lub płyn w oleju... hmm dziwna sprawa rano zapaliłem od strzału i na bagnecie elektroniczynym pokazało max oleju :) juz niewiem co to moze byc i plama oleju zamieniła sie w kilka kropli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Proponuję sprawdzić bagnetem stan oleju. A ten olej pod silnikiem to może ze skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Prawdopodobne uszczelka pod głowica ,znajdz dobrego mechanika nie jeżdzij tak zatrzesz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waliszew1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 hmmm nie jestem mechanikiem ale autko nie muli cały czas ma moc spaliny sa ok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody1940 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Sprawdz na bagnecie pod maską ile masz oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 nie jestem mechanikiem Nie musisz być. Wjedź gdzieś na kanał i zobacz skąd cieknie a wtedy będziemy myśleć co może być nie tak. W aucie w dwóch miejscach jest olej: skrzynia i silnik. W jednym jak i drugim wypadku brak oleju to zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Najlepiej, jak będziesz to sprawdzał na zapalonym, lub przynajmniej rozgrzanym silniku. Olej rozgrzany robi się rzadki i szczelinek sobie szuka, a zimny jest gęsty. Gorzej, jeśli np. w skrzyni już nie masz oleju, więc nie ma co wyciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi