Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jak wymienić tylną boczną szybę trójkątną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dzisiaj rano komuś najwidoczniej spodobało się radio w moim samochodzie bo wybił mi trójkątną szybę w tylnych drzwiach od strony kierowcy i jak gdyby nigdy nic zabrał radio. Kupiłem szybę i chciałem ją wymienić w garażu we własnym zakresie tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Może ktoś ma jakieś pomysły?

Z góry dzięki za pomoc.

Ja wymieniałem raz tą szybkę i trochę się nadenerwowałem z czego pamiętam to robiłem tak demontuję się okładzinę boczną odkręca się prowadnice szyby niestety jest z nią trochę zabawy z zamontowaniem z powrotem (chodzi o tą długą co leci od góry drzwi i trzyma boczną szybkę ) jak ją odkręcisz to należy ją maksymalnie w dół ile się da jest trochę ciasno jak jej już niema to opuszcza się szybę w dół i jest eleganckie dojście do szybki trójkątnej wyciągasz resztki szyby wkładasz nową i teraz montujesz z powrotem prowadnice dodam że łatwiej wyciągnąć niż włożyć ja wkładałem w ten sposób że szybę tą duża od montowałem z prowadnicy i wyciągnięciom ale zostawiłem w drzwiach bo jak wyciągniesz to nie da się zamontować i jak leżała w drzwiach to zamontowałem z powrotem prowadnice później tą dużą szybę do góry żeby weszła w otwór tam gdzie ma być i przykręciłem ją z powrotem sprawdziłem czy działa i zamontowałem okładzinę z powrotem mi ta operacja zajęła jakoś 60-90 min dodam że trochę się nadenerwowałem robiłem to jakiś czas temu ale z grubsza taka jest metoda nie wiem czy jest jakaś łatwiejsza ja robiłem tak i mi wyszło.