piotrek8000 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam. Odkąd kupiłem meganke mam problem ze wskaźnikiem temp cieczy. Po właczeniu zapłonu wskazówka błyskawicznie skacze do góry po czym po 10-15 sek opada na sam dół i nie drgnie nic. Ogrzewanie chodzi normalnie, tzn po 5-6 km leci cieplutkie powietrze, i nigdy nie przegrzewa się silnik. Nieważne ile bym km narobił wskażnik cały czas jest na samym dole. Dziś wymieniłem czujnik co jest w termostacie ten 3 pinowy zielony, ale nic nie pomogło. Przeczytalem parę wątków na forum ale nie doczytałem się podobnego problemu. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Polecam przeczytanie instrukcji obsługi samochodu. :) Ten pierwszy skok wskazówki, jest to elektroniczne wskazanie poziomu oleju w silniku. Im wskazówka wyżej leci tym lepiej bo to oznacza, że oleju jest dość. Oczywiście nic nie zwalnia od okresowego sprawdzania poziomu oleju na bagnecie. Dodano: 06 lut 2012 - 12:42 Dodatkowo sprawdził bym czy na pin 20(zielony przewód) w białej wtyczce dochodzi sygnał z czujnika temperatury z pinu 2(zielony przewód). Trzeba by sprawdzić czy jest przejście. O ile dobrze to wyczytałem ze schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi