p4put1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam mam pytanie posiadam Meganke Classic 97 rok z silnikiem 1,4 energy bez ABESU i moje pytanie cze moge przełozyc ABS z Meganki htb 96 rok 1,4 kat? co musze poprzekładac aby to działało? co popodmieniać. Bede wdzieczny za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaanka96 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 cały uikład proste:) nie ma sensu sie bawic,,:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4put1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 czyli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) pompa ABS, komputer silnika, półosie, czujniki, tylne bębny ITD .... wg mnie nieopłacalna robota. Edytowane 10 Lutego 2012 przez Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Gdzie powinna być pompa abs-u i jak wyglądają półosie i bębny w aucie z ABS-em Pytam bo nie mam abs-u ale zwrotnice mają miejsce na czujniki i wystają jakieś białe przewody odcięte (po 1 na stronę z przodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Dodatkowo jeszcze: Do tego zdaje się dochodzi puszczenie drugiego przewodu hamulcowego na tył, bo z ABS każde koło jest niezależne, a bez ABS na tył leci wspólny. Dalej wymiana przewodów w komorze silnika. Pompa hamulcowa może być inna, bo bez ABS są dwa wyjścia na przewody do przodu i jedno na tył. Pompa hamulcowa współpracująca z ABS ma tylko po jednym wyjściu. Pozatym przy tylnej osi ma prawo być jeszcze korektor hamowania, który jest zbędny przy ABS. I nie wiem, czy nie trzeba instalować czujnika przechyłu zamiast tego. Poza tym kable, kable, kable. I jeszcze na deser, odpowietrzenie pompy ABS to prawdziwy koszmar jest. Półosie i pisty z ABS mają pierścień impulsatora. Co do miejsca usytuowania pompy się nie wypowiadam, bo bawiłem się jedynie scenikami i to jeszcze z kierownicą z prawej strony. Edytowane 10 Lutego 2012 przez sanfran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Pozatym przy tylnej osi ma prawo być jeszcze korektor hamowania, który jest zbędny przy ABS. w coupe 2.0 16V phI jest korektor siły hamowania i ABS też jest. Mam belkę z takiego auta, tylko ja robiłem przekładkę i diagnosta powiedział, żeby korektor wywalić. A odpowietrzanie nie jest takie złe, można sobie pomóc clipem bo tam jest procedura odpowietrzania hamulców z ABSem. Tu największy problem będzie z elektroniką, bo jak nie będzie podłączona prawidłowo to clip się nie połączy z układem, a co więcej nie będzie można sprawdzić błędów. Jeżeli auto miało ABS to jeszcze pół biedy, bo układ można odtworzyć (chociaż to koszty i czas), natomiast jak auto nie miało fabrycznie ABS to będą to już duże koszty i dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4put1 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 dzieki chlopaki za pomoc :l: Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi