molek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Hejka. Ja mam podobny problem. A mianowice wyjechalem na jeden tydzien urlopu. Po tym jak wrocilem z urolpu i chcialem odpalic mojego megane scenic 1.9d RT krecilem krecile i nic, wiec zadzwonilem do kumpla ten mi powiedzial ze trzeba odpowietrzyc wtryski. Zrobilem tak jak mi kazal. Jak sie okazalo poskutkowalo, ale w ciagu tego samego tygodnia powtorzylo sie to kilka razy. Za kazdym razem widze w wezyku pechezyki powietrza. Wczoraj nawet musial mnie kumpel pociagnac bo przy odpowietrzaniu pad mi akumulator. Po tym jak udalo sie go odpalic, pojezdzilem troche, zostawilem go na godzinek, wsiadam i znowu to samo nie pali. Moze ktos wie jaka moze byc przyczyna zapowietrzania sie wtryskow. Przypominam ze przed wyjzadem dzialal idealniee, po tym jak wrocilem z urlopu pojawil sie problem. Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlasz Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 choc wczesniej przed wymiana paska i filtrow, za 2 razem zapalil ostatecznie polecam mój wątek: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=4548&...ighlight=scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeniuF1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 a jak wyglodalby problem z odpalaniem jak bylo byl lato i by bylo cieplo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian 60 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam miałem podobny problem po wymianie paska rozrządu i dopiero ustawienie kąta wtrysku przy pomocy czujnika montowanego w pompie wtryskowej i specjalnych narzędzi do przestawiani sprzęgiełka w kółku napędzającym pompę wtryskową i precyzyjnym ustawieniu skoku tłoko rozdzielacza tej pompy zlikwidowało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeniuF1 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Marian 60 ile ciebie to kosztowalo ustawienie konta(a w jakim banku? ) wtrysku . z jakiego miasta jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian 60 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Koszt ustawienia kąta wtrysku to 180zł,wkonany w zakładzie "Marpo-Diesel"Trzcianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 A jak długo trwało to ustawianie kąta wtrysku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian 60 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Około dwóch godzin. W tym odpalaniu tdi jest jeszcze często problem jakości akumulatora.Moim zdaniem powinien on posiadać pojemność ok. 70 Ah i prąd rozruchowy w granicach 700A w/g EN,gdyż przy dużych spadkach temperatury pojemność potrafi spaść do połowy a pobór prądu przez świece żarowe i rozrusznik jsst tak duży,że komputer "głupieje" i silnik nie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mam podobny problem z zapalaniem, gdy jest zimno, po dłuższym postoju. Mój mechanik stwierdził, że akumulator jest za słaby ma pojemność dobraną z katalogu 55 Ah, a powinien mieć większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekJaskol Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam!!! Wybróbowałem chyba wszystkich możliwych sugestii . Niestety problem szybko powracał. Dodam , że wymieniałem , filter , sprawdzałem świece i pompę , zmieniłem kąt zapłonu na pompie wtryskowej itp ,etc. Na mechaników wydałem kilkaset złotych i nic. !!!!!!!!POMOCY!!!!! Mam juz tego dość !!!!. Czekam na pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam kolegów posiadających Megany, jestem nowy.Posiadam Megane 1,9dti rok.2001 chciałbym dowiedzieć się od kolegów czy można coś zrobić aby turbina załanczała się wcześniej a nie dopiero przy 2000 obrotów. Z góry dziękuje za jakie kolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Bronek da sie wystarczy z chipowac i bedzie juz inaczej smiaglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Bronek, temat jest o czym innym. Trzymajmy się tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Krzychu, Najmocniej przepraszam kolego za pytanie nie związane z tematem. Ale podczas przeglądania tego problemu, nawiedziła mnie taka myśl o turbinie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi1234 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam dla zainteresowanych tematem problemu zapalania 1,9 dti diagnoza mojego silnika: 1.Test NXR- brak błędów 2.Pomiar ciśnienia sprężania - 30 barów- OK 3.Spr grzania świec żarowych - OK 4.Spr układu paliwowego - nieszczelność na pompie. Na skutek nieszczelności , po dłuższym postoju pompa nie jest w stanie zassać paliwa. Zalecenie : Pompa do regeneracji Pompa juz wrocila z regeneracji za pare dni napisze czy auto zapala normalnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi