Remcio Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Podłączam sie do tematu. Raz licznik mi działa a raz nie. Co lepsze czasami nie działa mi też licznik od stanu benzyny. Prosze o pomoc. P.S. Dziś postaram sie przeczyścić kostki w skrzynce obok silnika i przy liczniku jutro powinienem dać odp czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 I co, pomogło? Bo ja już wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek74 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Witam. Miałem podobny problem raz prędkościomierz i wskaznik kilometrów działał raz nie. Elektronik odciął końcówke na kablach i polutował kable bezpośrednio do czujnika prędkości i nic nie pomogło. Zakupiłem nowy czujnik prędkości umieściłem w skrzyni biegów i działa bez problemów. PS Przy zakupie czujnika porównajcie go z tym który macie bo spotkałem sie z dwoma sposobami blokowania czujnika w skrzyni...mój miał wyciągany bolec, zakupiony nowy miał wewnetrzne blokowanie ale póki co sie trzyma !!! :D :D Były już dwa ostrzeżenia i czerwona kartka. Za kolejne łamanie regulaminu, będzie kolejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxx Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 gres, mam identyczny problem z czujnikiem prędkości-byłbym rad za zdjęcie-nie mogę go zlokalizować-scenic 2.0-8vgres, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profil Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam Również dotknął mnie problem niedziałającego licznika. Po zbadaniu okazało sie że czujnik jest stłuczony. W jaki sposób - cholera wie. Żeby wyciagnąć resztę czujnika musiałem podsadzić go śrubokrętem. Po sklejeniu usiłowałem wsadzić go z powrotem, i tu jest problem. Wchodzi w miarę luźno ale zostaje jeszcze jakieś 3-4 mm i w żaden sposób nie idzie go wepchnąć. Jakieś pomysły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_n Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 witam, Na moim liczniku predkosciomierza wskazówka skakała jak chciała, rozebrałem licznik i okazałao się że jeden tryb jest wyłamany w silniczku napedu wskazówki. Teraz chcę wymianić ten silniczek niestety nie wiem czy można wziąść z angola. licznik mam jagera od M1 ph2 1.6 16v 2000r. Proszę o pomoc z jakiego licznika może wziąśc taki silniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 maniek_n, to jest zdjęcie silniczka z licznika sagema. Jak numer seryjny taki sam to powinien pasować. Niestety mam fotkę tylko z tej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Mam taki na zbyciu, szczegóły na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_n Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 meganecoupe dzięki za fotkę, jednak sagema się różni od jagera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam,panowie mam podobny problem.Moj licznik także się zawiesza.Po odpaleniu autka wszystko jest ok ale po przejechaniu kilkunastu kilometrow zawiesza sie i stoju w miejscu czasami się na chwile odwiesi i znowu spada.Auto mam z ABS więc na samym poczatku próbowałem przeczyścić czujnik ABS ale to nic nie pomogło.Pojechałem więc do mechanika i mówię mu co jest grane i że czyściłem ten czujnik od ABS to on wyśmiał mnie i spytał się kto mi takich głupupot na opowiadał.On stawia na impulsator albo na walnięty licznik.To jak to wreście jest z tym czujnikiem ABS, jest on odpowiedzialny za licznik czy nie.Rozglądałem się na Allegro za licznikiem i mam pytanie czy muszę kupywać licznik od modelu z taką samą pojemnością i silnikiem czy wystarczy jak będzie od Scenica I Ph1.Mam na oku parę sztuk ale z wersji angielskiej i jeagera a ja ma sagema i teraz mam dylemat co mam kupić.Proszę o rzetelną odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_n Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 mysle ze musisz kupic taki sam jak masz, napewno jagera nie pasuje do sagema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Panowie czy czujnik zaznaczony na obrazku to jest impulsator w silniku 2.0 8V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 tak to wygląda na czujnik prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy18 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam, niedawno kupiłem meganke stała pół roku na dworze i nie działa prędkościomierz oraz abs(o ile go ma) Czym to jest spowodowane? P.S jak sprawdzić czy mam abs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 musi być pompa/taki rozdzielacz po lewej stronie w komorze silnikowej,i czujniki przy kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi