misiek1227 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Dzisiaj w garażu chciałem znaleźć śrubę odpowiedzialną za luz na drążku od skrzyni biegów,ponieważ sprężynę od wybieraka biegów wymieniłem i nic to nie dało.W Tym celu metodą prób i błędów chciałem jedną śrubę poluzować żeby sprawdzić czy to ta ,jednak do teraz nie wiem czemu poprostu ułamała się.Kawałek śruby został w środku.Olej ze skrzyni biegów cały mi wyciekł i auto zostało w garażu.Poniżej są 2 zdjęcia pokazane, która to jest śruba i teraz moje pytanie do Was Panowie: 1.Co w tej chwili najlepiej zrobić ? 2.Czy muszę zamawiać tą samą śrubę w ASO ? 3.Czy można taką śrube wyjąć i włozyć nową,czy to w jakiś sposób koliguje ze skrzynią biegów ? na rysunku śruba jest oznaczona numerem 14 Proszę Was,doradźcie coś jeżeli możecie... Pozdrawiam /0cool: przeniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 jak widać na screnie powinno dać się to zmienić bez rozbierania skrzyni (skoro już i tak nie masz oleju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Śruba zderzaka wybieraka zamów ją w ASO podając typ i nr skrzyni biegów i ją wymień. Edytowane 14 Lutego 2012 przez Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1227 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Śruba wymieniona, wszystko działa tak jak powinno. Koszt naprawy:50zł śruba+ 150 zł olej :l: Dzięki Wielkie za Pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 może napisz czy dało się ją wymienić tak jak myślałem czy trzeba było skrzynie ściągać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie, dało się wymienić bez wyjmowania skrzyni. Auto nie było ruszane, nikt nie mieszał drążkiem zmiany biegów. Po wykręceniu pozostałości gwintu. Została wkręcona nowa śruba i wlano nowy olej (ok 3,3l). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi