Warsmith Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Witam. Od niedawna mam problem z hamulcem. Otóż lewe przednie koło dziwnie się zachowuję gdy zwalniam (hamuję) i gdy ruszam. Dochodzi dziwny dźwięk, jakby coś ocierało o tarczę hamulcową. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Od 2 miechów pierwszy samochód i nie chcę grzebać bo nawet nie wiem za co się zabrać. Jakieś pomysły? Macie pytania, piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 zapieczony cylinderek hamulcowy lub przytkany przewód hamulcowy kiedy był płyn wymieniany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsmith Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) Nie mam pojęcia kiedy wymieniany. Minimum 2 miesiące ma ten płyn :l: Ogólnie, boję się jeździć żeby nie pogorszyć... Drogo wyjdzie naprawa? Edytowane 15 Lutego 2012 przez Warsmith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Trzeba zrzucić koło i zobaczyć. Może klocki do wymiany, albo tarcze, albo coś się przyczepiło do felgi np. lód i obciera. Równie dobrze może to być łożysko lub przegub. Nie znasz się na tym podjedź do jakiegoś mechanika. Bez obejrzenia co tam siedzi ciężko cokolwiek powiedzieć. Macie pytania, piszcie My raczej nie mamy pytań. Pytanie masz Ty, a im dokładniej opiszesz problem tym porada może być bardziej dokładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Trzeba wyczyścić klocki, ten rowek bo na pewno jest zapchany i to tak szoruję. Przerabiałem to u siebie kilkukrotnie :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi