Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Mój Scenik II Privilage 2005

amwoy5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich którym Scenik się spodobał i są zadowoleni z posiadania protoplasty mini Vana. Ja też jestem bardzo zadowolony z decyzji zakupu tego modelu i eksploatuje już go 5 lat. Auto ma silnik 1.6 16V i jest w automacie. To raczej rzadko spotykany model ale do jego zakupu namówił mnie syn i jak do tej pory nie żałuję tej decyzji.Jeździ się wspaniale bo na "leniucha" pełny komfort i zadowolenie Orginalny akumulator o sporych potrzebach w zakresie parametrów prądu 74Ah i 750A zaczął w okresie obniżonych temperatur odmawiać współpracy. Wymieniłem go jako przewidujący i dbający właściciel w końcu stycznia/jeszcze przed mrozami/na nowy o tych samych parametrach i myślę,że dobrej firmy Varta. No i się narobiło bo od 02.02.12 stoję na parkingu osiedlowym i nie mogę odpalić auta. Żeby skrócić to moje opowiadanie wypunktuję jedynie wszelkie przypuszczenia i oceny które uzyskałem w trakcie dochodzenia przyczyn pierwszej zresztą awarii:

- naciskam przycisk start/stop i zero reakcji silnika, wyświetlacz działa,bezpieczniki całe,nawet ten na klemie + /CAL 1/

- to nie wina akumulatora /został reklamowany, wykonano wszelkie próby obciążeniowe/ jest w pełni o,k,

- dwie doby przed awarią jeszcze przed mrozami przejechałem 200 km i auto odstawione na parking było o,k

- w dniach 01-02.02 spadła bardzo temperatura i kiedy chciałem odpalić rano auto na termometrze miałem - 21*,

- serwis Renault zaproponował zholowanie auta /ale mając automat czeka mnie laweta/?

Nie wiem co się narobiło ale myślę,że albo auto zamarzło-tylko co,albo to komputer, albo rozrusznik,,,,,,,,,,,albo???

Może to ktoś przerabiał i coś doradzi? Mnie moje auto zaskoczyło jak nigdy,raz a dobrze?

Ale i tak je bardzo lubię.

Myślę,że teraz dobrze wybrałem stronę i jestem we właściwym miejscu, regulamin czytałem a cała reszta to nerwy!!!