Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nie można otworzyć auta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Problem pojawiał się już na jesień a teraz powrócił. Przyczyną jest wilgoć i płytka która odbiera sygnał z pilota. Płytka nie odbiera sygnału i nie można otworzyć / zamknąć auta bo jest prawdopodobnie zawilgocona. Jeszcze jesienią nad płytkę położyłem folie myśląc że może wilgoć jakimś cudem dostaje się przez antene w dachu i dlatego jest taki efekt. Niestety teraz gdy mrozy pusciły problem wrócił a folia na tej płytce jest sucha. Więc powodem może być poprostu wilgoć w powietrzu. Ale też nie jest to normalne bo nie powinno się tak dziać. Chwilowe położenie tej płytki na grzejniku sprawia że wszystko jest ok. Co robić.?? Miał ktoś taki problem.??

Ale to nie jest przyczyna. Folia która była na tej płytce jest sucha więc wilgoć nie dostaje się anteną. Poprostu jest bardzo duże stężenie wilgoci w powietrzu i to jest przyczyna ale jak temu zaradzić

Ale to nie jest przyczyna. Folia która była na tej płytce jest sucha więc wilgoć nie dostaje się anteną. Poprostu jest bardzo duże stężenie wilgoci w powietrzu i to jest przyczyna ale jak temu zaradzić

wiesz co mam od 4 lat prawie meganke classic

,pogadał bym na priv na tematy rózne 1998 1.6 8v 66kw .

W temacie to miałem tak raz i wymieniłem baterię w pilocie i jest okey już od 2 lat!

Edytowane przez roboboss

Znalazłem rozwiązanie swojego problemu :mrgreen: . Przyczyną wcale nie była wilgoć. Okazało się że jedna z trzech blaszek które są w kostce którą wpina się na wcześniej wspomnianą płytkę, jesttak odgięta że czasami dotykała styku na płytce a czasami nie. Wsuwką do włosów odgiąłem tą blaszkę tak aby dotykała do płytki i jest ok. Pisze o tym bo może ktoś ma podobny problem. W takim przypadku szukamy problemu w pilocie czy w płytce a tu blaszka w kostce.... :mrgreen: