peterw23 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Chciałbym zmienić swoje standardowe żarówki w M3 na jaśniejszy kolor. Najbardziej podoba mi się barwa 6000K, ale nie jestem pewien czy jest to w Polsce dozwolone. Mógłby ktoś się na ten temat wypowiedzieć? Jestem zainteresowany tymi żarówkami: http://moto.allegro.pl/zarowki-h7-xenon-6000k-55w-led-w5w-gratis-i2116035195.html Druga sprawa, czy w M3 można założyć zamiast żarówek postojowych żółtych seryjnych, żarówki białe LED, których pełno w sklepach motoryzacyjnych czy na allegro ? Moje postojówki są takie jak na foto, natomiast chciałbym założyć takie jak na drugim foto (LEDy). Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2012 przez peterw23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 w przednich lampach ma być barwa biała lub żółta selektywna Ja miałem postoje ledowe i żarówki zwykłe h7 o tej prawie identycznej "barwie białej" w passacie i jakoś ani policja ani pan na przeglądzie nic nie mówili Dodano: 21 lut 2012 - 18:03 miałem te żarówki http://www.autochemia24.pl/product-pol-259-Zarowki-Tungsram-H7-MEGALIGHT-PLUS-90-.html i ledy w postojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markkato Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 peterw23: żarówki H7 do których dałeś linka nie mają homologacji drogowej więc oficjalnie nie są dozwolone. Aczkolwiek światło jakie dają jest białe, więc raczej nie zdaży ci się sytuacja, że policjant i diagnosta każe ci wyciągnąć żarówkęz klosza i pokazać czy jest na niej znak homologacji EX, gdzie X oznacza kraj wydania homologacji. Ognośnie żarówek Led które pokazałać, to daruj sobie ten model. Te żaróki Led kosztują na allegro po 1 zł za sztuke i to nie dlatego, że są tak trwałe. świecą bardzo słabo, o wiele słabiej od zwykłej żarówki, a do tego nie są wcale wytrzymałe. Kup coś lepszego z diodami SMD. To na zdjęciu masz porównanie jak świaci dioda do któej dałeś linka z porównaniu z żarówką z diodami SMD: klepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-8xSMD-W5W-T10-Zegary-Kolor-Bialy/119"]Żarówki postojowe Led porównanie zwykłej diody z ledami smd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi