mih00 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Ostatnio z ciekawości zabrałem się za zabawę DDT2000. Głównie chodziło mi o połączenie z UHC ale niestety ta operacja się nie powiodła. Łączę się z moim Siriusem32 i z modułem ABS natomiast do UHC nie mogę się dostać. Wyczytałem na innym forum, że potrzebny jest kabelek z linią K+CAN. Nie wiem czy mój kabel jest z CAN bo pożyczyłem go od znajomego i nie był on w stanie mi nic więcej powiedzieć prócz tego, że kabel działa z jego VW. Może któryś z forumowiczów przerabiał już ten temat. Przy okazji zapytam jeszcze o klimę - jakie macie ciśnienie w klimatyzacji przy wyłączonym silniku mi DDT2000 pokazuje 2,6BAR wydaje mi się, że powinno być ok. 6-7BAR. U mnie jest 7 jak klimę włączę. Edytowane 23 Lutego 2012 przez mih00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 W Meagane I Ph II nie ma transmisji czy szyny CAN, więc pewnie nie ma UHC w bazie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Czyli jak rozumiem sugerujesz zmianę bazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 I tak i nie, bo nie wiem jaką masz. Możesz spróbować ręcznie zaznaczyć UCH i spróbować się połączyć. Może Twoje UCH jest skonfigurowane dla innego modelu i stąd taki problem. Mam zamiar zrobić to samo, bo i u mnie coś jest nie tak, tylko na razie zimno. :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mstrucz Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Połączyć się z UCH trudno, trzeba kombinować z ręcznym sugerowaniem. U mnie klima ma 3 bary przy wyłączonym. CAN to nie u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czy komuś jednak udało połączyć sie z UCH w phase 2 ? Próbowalem z Privilege 2001 i niestety nie udalo sie ale ECM juz tam ( to silnik) Kabel KKL CAN a baza 400 mega Potrzebuje tylko info z jakim autem łaczyć sie bo jako megane nie łapie( bo jako inne auto pojdzie-sprawdzone w innych renault) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Ja na razie nie miałem czasu do tego przysiąść ale wybieram się w weekend na działkę to pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi