0cool Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 P_r_z_e_m_o, da się. Dobrze że się zreflektowałem, bo mi się sytuacje pomyliły i już miałem pisać byś dół odkręcał ;) Koledzy ale po co chcecie wyciągać skrzynie? W przypadku P_r_z_e_m_a, domniemam by ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 W przypadku P_r_z_e_m_a, domniemam by ją wymienić Niestety to prawda ;) Psikam WD ale to pomaga tylko chwilowo, trzeba tam po prostu wcisnąć smaru:) Przypadkiem, nie nie jest to łożysko zamknięte? Poza tym raczej na wałku łożysko się ślizga i stąd ten dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal505 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 W przypadku P_r_z_e_m_a, domniemam by ją wymienićA to co innego.Tak to łożysko zamknięte,mówisz że całe może latać na wałku od skrzyni?Bo o tym nie pomyślałem.Wydawało mi się że to w środku ktoś smaru pożałował.Postaram się posmarować wałek jakimś długim pędzlem,zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Musisz rozpiąć półosie, spuścić olej ze skrzyni, rozpiąć drążki kierownicze, żeby w ogóle móc ruszyć skrzynię. Przemo po co spuszczać olej ze skrzynki przy wymianie sprzęgła? Po co drugi Enter? Poprawiłem - damiar Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal505 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Kolega Przemo dobrze pisze.Jak rozpinasz lewą półoś od skrzyni to odkręcasz osłonę przegubu wewnętrznego która jest wypełniona olejem.Tak, że spuszczając olej nie porozlewasz go wszędzie do okoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Przemo a nie wiesz czy takie sprzegło bedzie pasować do Scenica 1,6 16v z 2002 r? http://allegro.pl/sprzeglo-renault-megane-scenic-1-6-16v-lift-nowe-i3498781310.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Możliwe, trzeba by poszukać nr OM i porównać z nr VALEO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) trzeba by poszukać nr OM No dobra a co to ten tajemniczy OM i jak to przetransformować na nr valeo ? Poprawiłem Enter. Proszę zwracać na to uwagę - damiar Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 nr części Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) cięcie Nie wiem jak to znalezc -google znalazł tylko to Znalazłem taka jedną stronę ale niestety admin zabrania jej używania na forum ( to jak tu uzyskać pomoc?) Tylko tam Valeo ma inny symbol niż ten z aukcji . Przemo podpowiedz jak to szukać Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie - damiar Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Pojechać lub zadzwonić do ASO, poprosić o nr OM docisku, tarczy sprzęgła i łożyska oporowego, podadzą na postawie VIN. Możliwe, że występuje w komplecie. Ewentualnie poprosić kogoś kto ma Dialogys o taki nr. Potem wejść choćby na stronę intercars'u i tam znaleźć sobie nr części producentów i porównać czy odpowiada nr OM. Zawsze też możesz poszukać w katalogach VALEO lub LUK. Możesz też podejść do dobrego sklepu motoryzacyjnego podać ten nr Valeo i poprosić o sprawdzenie czy na pewno pasuje do Twojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Czy ktoś wie dlaczego takie różne ceny są na te części valeo?? Zestaw sprzęgła VALEO 786026 cena 368zł Zestaw sprzęgła VALEO 821422 cena 487zł http://www.sprzegla.webshop.pl/shop/Search.rails?t=1&s=Zestaw-sprz%C4%99g%C5%82a,,,RENAULT,MEGANE-I-%28BA0/1_%29-1995-08-2003-08,1.6-16V-%28BA11--BA04--BA0B--BA1J%29-107km,&n=&i=500093,501479,511485,P,29,-1,-1&o=ByPrice_asc&p=1 Nie jesteś na peb.pl żeby linki kodować. P_r_z_e_m_o Edytowane 13 Września 2013 przez kamill1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Kolego flatron316 jeśli masz problem z wymianą i zakupem sprzęgła to odezwij się na PW :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waha Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Odświeżę trochę temat jestem po wymianie sprzęgła. Chodzą opinie, że wózka nie trzeba zdemontować. Nie zgadzam się z tym, musiałem cały wózek zrzucić i skrzynie od dołu wyjąć. A specjalistów co mówią, że skrzynie rozsunąć 2 razy więcej roboty i jak ktoś to pierwszy raz robi to się na wku..... Najważniejsze urządzenie to coś do podwieszania silnika, żeby można było go unosić i opuszczać ja miałem wieszak stawiany na błotnikach, kanał podstawa, wałek do centrowania tarczy przed przykręceniem, porządny zestaw kluczy, ja używałem yt-3884 yato bez tego nie ma co się zabierać. Robiłem to pierwszy raz sam zajęło mi to 12 godzin rozebranie ze złożeniem + obiad :). Robiąc to w dwie osoby czas się na pewno dużo skróci. Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi