leszek68radom Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Obydwa zamki w dzwiach mam zepsute, kluczyk wchodzi nie perzekręca zamka. Mam centralny. Ciekawi mnie czy ktoś naprawiał zamek w dzwiach, konkretnie czy wkładka jest rozbieralna i czy poprzez wyczyszczenie srodka wkładki i złozenie spowrotem zamek działał na kluczyk. Wkladki maja dziury, widoczne na kluczyk, zapadki - zaślepki otworu pewnie sie zablokowały. Wewnatrz też pewnie sa zapadki i spręzynki zablokowane. Czy jest sens to wyjmowac i próbowac naprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Jeżeli potrzeba to mam 2 wkładki bez kluczyków (nawet do nauk ) oraz komplet 2 wkładki+ stacyjka+2 klucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Czy jest sens to wyjmowac i próbowac naprawiać. Tak ma to sens. Unikniesz wymiany wszystkich 3 wkładek, (chyba w bagażniku masz trzecią) stacyjki i kosztów z tym związanych. Jest opisane na forum wiele przypadków takich kłopotów z zamkami, jeśli zawsze otwierało i zamykało się centralnie z przycisku kluczyka. Zazwyczaj nawet rozbieranie nie jest potrzebne. Potrzeba jedynie WD40 i cierpliwości. W Twoim przypadku musisz zacząć od psiknięcia na zaślepki i ich rozruszanie. Potem rurka w zamek i po trochu traktować WD-kiem. Po chwili próba kluczykiem i tak na zmianę do skutku. W razie niepowodzenia w poprzednim poście masz ofertę, 2 zamki (szkoda że nie komplet) stacyjka i 2 kluczyki. Oczywiście potrzebujesz tylko ich groty do podmiany, bo elektronika i obudowa z kością EEPROM powinna zostać Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek68radom Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 WD nie pomaga, pomyślę o rozebraniu wkładek - jak się da i ich wyczyszczeniu. W klapie nie ma wkładki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi