pol Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 witam.renault megane 96 1.6 90km. proszę o pomoc ponieważ nie wiem co robić.auto kupilem w październiku,a od grudnia zaczeły się problemy z obrotami.wymieniłem sondę lambdę,silnik krokowy,czujnik wału korbowego,filtry. ciagle to samo.raz na jakis czas obroty falują pomiędzy 500-1500.(średnio raz w tygodniu na 150km przejeżdżanych).proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Z takich prostych diagnoz pozostała przepustnica do czyszczenia albo czyjnik położenia przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 no właśnie.słyszałem że czujnika przepustnicy się nie czyści bo później trzeba go programować itd.że zmienia swoje położenie i później juz nie działa jak należy. czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Może w megane II ale w naszych megankach nie ma problemu. Sprawdź czujnik położenia przepustnicy i wyczyść przepustnice. Jak już odkręcisz przepustnice to sprawdź czy się domyka, musi się szczelnie domykać i nie zapomnij o nowej uszczelcę między przepustnice a kolektor dolotowy bo może lewe powietrze łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 jaka uszczelka idzie do tej przepustnicy?? nigdzie nie moge tego znaleźć :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 może być sylikon zamiast uszczelki lub z kartonu jakiegoś wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 chodzi o tą uszczelke tak?? bo też bym potrzebował kupić nową ale nie moge nigdzie jej znaleźć albo szukać nie umiem heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 chyba raczej te od dołu jeszcze nie wymieniałem bo też nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi