kolaczek9 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Witam mam problem z moim Renault megane 1.4 problem jest taki ze Kontrolka szacowanego paliwa pokazuje same zera nawet jak mam pelny bak z ang to sie nazywa Extimated rage with remaining fuel szukalem na forum i nie moglem znalesc podobnego tematu prosze o odpowiedz z gory dziekuje Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Kontrolka szacowanego paliwa A możesz wyjaśnić gdzie taka kontrolka się znajduje??? Może fotka??? Dobrze by było rocznik auta podać, byłoby jakieś odniesienie i łatwiej trafić w to, co masz na myśli. Od paliwa jest wskazówka i skala, a jak wskazówka oprze się o ogranicznik, to potem zapala się pomarańczowa "biedalampka" rezerwy. Same zera natomiast pojawiają się na chwilę w okienku licznika kilometrów i to orientacyjny poziom oleju w silniku. Jest jeszcze jedno wskazanie ale to nie kontrolka tylko wyświetlacz komputera podróżnego, a tam masz obliczone ile przypuszczalnie kilometrów jeszcze na paliwie w baku przejedziesz. nie podaje ile masz litrów. Owszem jest tam też pozycja paliwo, to jednak suma spalonego paliwa, od ostatniego zerowania licznika dziennego. Ja u siebie nie kasowałem tego już od 7tys. km i w tej pozycji mam już kilkaset litrów. Świadomie tego nie kasuję, bo im dłuższy dystans, to bardziej dokładnie obliczone spalanie na 100km. Tyle mi wiadomo o wskazaniach paliwa w megankach/ sceniolach. Ciekaw jestem tego co opisujesz. Mam nadzieję że to jaśniej przedłożysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suru31 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 doczepie sie do tematu. mam megane I 1.6 e z 96 roku. mi wskazowka prawie wogole sie nie podnosi, lezy sobie na dole i co jakis czas raz sie zaswieci kontrolka rezerwy a zaraz gasnie i tak caly czas.. zatankowalem wczoraj to sie podniosla i zaraz spadla na dol.. co to moze byc? plywak w baku sie zawiesza? dzieki za pomoc Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 mi elektryk powiedział ze to potencjometr przy pompie do wymiany jest mam podobne objawy z tym ze kontrolka rezerwy zapala się tylko przy rozruchu i gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suru31 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 mi tez kontrolka sie zapala przy rozruchu i gasnie. jak ubylo troche paliwa to sie zapalila na kilka kilometrow i zgasla i tak caly czas..wiec juz pozniej nie wiem czy jest paliwo czy nie ma.. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 wyjmij pompę podepnij wtyczkę (odpinając wtyki pompy) włącz zapłon i sprawdź czy jak ruszasz pływakiem wskazówka się unosi i opada. Jeśli tak to pewnie masz to co ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suru31 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 a duzo kosztuje ten potencjometr? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 http://allegro.pl/renault-megane-1-6-8v-czujnik-paliwa-plywak-2-0-i2168227349.html http://allegro.pl/pompa-paliwa-megane-1-6-i2108442024.html tu masz kompletną pompę http://allegro.pl/renault-megane-1-6-ben-98-r-pompa-paliwa-i2152114421.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suru31 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 ok dzieki, moze dzisiaj zapytam znajomego mechanika zeby popatrzyl przy tej pompie bo boje sie ze jeszcze cos zle zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 A może przejdziecie z tą dyskusją do odpowiedniego tematu o pompach, pływakach i kontrolkach rezerwy, nie zadeptując tematu o czymś nowym w megankach, co nie wiadomo czy jest ale zostało opisane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi