Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem/Kontrolka Szacowanego paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z moim Renault megane 1.4 problem jest taki ze Kontrolka szacowanego paliwa pokazuje same zera nawet jak mam pelny bak z ang to sie nazywa Extimated rage with remaining fuel

szukalem na forum i nie moglem znalesc podobnego tematu prosze o odpowiedz z gory dziekuje

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

Kontrolka szacowanego paliwa

A możesz wyjaśnić gdzie taka kontrolka się znajduje??? Może fotka???

Dobrze by było rocznik auta podać, byłoby jakieś odniesienie i łatwiej trafić w to, co masz na myśli.

Od paliwa jest wskazówka i skala, a jak wskazówka oprze się o ogranicznik, to potem zapala się pomarańczowa "biedalampka" rezerwy. Same zera natomiast pojawiają się na chwilę w okienku licznika kilometrów i to orientacyjny poziom oleju w silniku.

Jest jeszcze jedno wskazanie ale to nie kontrolka tylko wyświetlacz komputera podróżnego, a tam masz obliczone ile przypuszczalnie kilometrów jeszcze na paliwie w baku przejedziesz. nie podaje ile masz litrów.

Owszem jest tam też pozycja paliwo, to jednak suma spalonego paliwa, od ostatniego zerowania licznika dziennego. Ja u siebie nie kasowałem tego już od 7tys. km i w tej pozycji mam już kilkaset litrów.

Świadomie tego nie kasuję, bo im dłuższy dystans, to bardziej dokładnie obliczone spalanie na 100km.

Tyle mi wiadomo o wskazaniach paliwa w megankach/ sceniolach. Ciekaw jestem tego co opisujesz.

Mam nadzieję że to jaśniej przedłożysz.

doczepie sie do tematu. mam megane I 1.6 e z 96 roku. mi wskazowka prawie wogole sie nie podnosi, lezy sobie na dole i co jakis czas raz sie zaswieci kontrolka rezerwy a zaraz gasnie i tak caly czas.. zatankowalem wczoraj to sie podniosla i zaraz spadla na dol.. co to moze byc? plywak w baku sie zawiesza? dzieki za pomoc

lapka2.gif

mi tez kontrolka sie zapala przy rozruchu i gasnie. jak ubylo troche paliwa to sie zapalila na kilka kilometrow i zgasla i tak caly czas..wiec juz pozniej nie wiem czy jest paliwo czy nie ma..

lapka2.gif

A może przejdziecie z tą dyskusją do odpowiedniego tematu o pompach, pływakach i kontrolkach rezerwy, nie zadeptując tematu o czymś nowym w megankach, co nie wiadomo czy jest ale zostało opisane???