jan705 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam wszystkich,w mojej megance nie mogę włożyć 5 biegu ale gdy podniosę manetkę do wrzucania biegu wstecznego ,5 wchodzi.Dla mnie to dziwne .Przyznaje ze posiadam to auto od 2 tygodni i próbuje je doprowadzić do stanu używalności. Renault megane coupe 1.4 2000rok. Proszę o jakąś rade. Dodano: 10 mar 2012 - 08:48 Witam ponownie,przegladam posty ale nie moge sie doszukac podobnej usterki a tym samym odpowiedzi na moje pytanie.Bardzo prosze formuowiczow o rade.Mieszkam w Irlandii a tu dobrego mechanika trudno znalezc no i oczywiscie kasa !!! Moze wiec znajdzie sie ktos kto mi pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Może to być kilka przyczyn, nawet wszystkie naraz...Czyli np.: któryś synchronizator, łożyska skrzyni, wałek skrzyni albo nawet i brak oleju w skrzyni. Problem może stwarzać tulejka z łożyskiem na wałku sprzęgła, może być tak że się zerwała od łożyska. Jest czasem tak że obejma od drążka zmiany biegów przy skrzyni jest poluzowana i ciężko wchodzą lub w ogóle nie wchodzą biegi. Albo poczytaj ten temat: http://megane.com.pl/topic/27934-nie-dziala-skrzynia-biegow/ Edytowane 15 Marca 2012 przez Megi98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi