daytek1 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witam forumowiczów. Otóż mój problem objawia się tak,że dochodzi jakieś turkotanie( Megane 1.6 16v 2000r.). Kiedyś było to ledwo słyszalne,ale wczoraj podjechałem pod garaż a Megi pracuje jak diesel. Obroty są cacy,przyśpiesza normalnie ,spalanie normalne. Nie jest to metaliczny dźwięk i nie są to zawory. Słychać to na wolnych obrotach i wraz z dodaniem gazu(to turkotanie razem z obrotami). Nie wiem jak to opisać(dochodzi to z kolektora dolotowego,lub z okolic paska rozrządu lub głowicy).Mam wrażeni e,że jest to odgłos pracy wtryskiwacza im większe obroty tym większa częstotliwość. Prosze o porade co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Sprawdź szybko pasek rozrządu. Może być za mało napięty. Lepiej go wtedy wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daytek1 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Dzięki z auwage. Pasek wymieniałem niecały tydzień temu. Awaria już usunięta,poleciała rolka prowadząca alternatora. Zamianników nie ma i trzeba było do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 daytek1, to źle szukałeś bo są zamienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi