Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przycisk siłownika klapki wlewu

Rekomendowane odpowiedzi

Ze schematu który narysowałeś i z podanych przez ciebie połączeń na tym twoim włączniku .Powinno działać tylko na tym 6 pinowym włączniku.Nie wiem po co dodałeś ten 3 pinowy.

Przewody do siłownika muszą być odcięte od instalacji samochodu - ten szary i czerwony co idą z włącznika 6 pinowego muszą iść tylko do siłownika a te odcięte w stronę UCH zaizolować (każ-den osobno)

.Powinno działać tylko na tym 6 pinowym włączniku.

No właśnie działało tylko zamykanie na samym 6 pin-owym , a jak podłączyłem tak jak teraz to działa otwieranie i zamykanie ale niestety mam dwa przełączniki

Dodano: 30 mar 2012 - 19:44

Przewody do siłownika muszą być odcięte od instalacji samochodu - ten szary i czerwony co idą z włącznika 6 pinowego muszą iść tylko do siłownika

właśnie w takim podpięciu działało tylko zamykanie (sprawdzane na dwóch przełącznikach)

Teoretycznie niemożliwe ale praktyka!!!. Napisz mi jeszcze czy siłownik jest zamontowany w samochodzie?Jeżeli tak to czy możesz sprawdzić czy po przełączeniu na pozycję zamknij i przełączeniu w pozycję neutralną (tylko przełącznik 6pinowy)siłownik zostaje w pozycji zamknij (zrób doświadczenie przy otwartej klapce żebyś widział zachowanie pręta zamykającego)

czy siłownik jest zamontowany w samochodzie?

tak zamontowany w aucie

czy po przełączeniu na pozycję zamknij i przełączeniu w pozycję neutralną (tylko przełącznik 6pinowy)siłownik zostaje w pozycji zamknij

robiłem nie raz jak nie miałem tego drugiego przełącznika, i palec siłownika zawsze zostawał w pozycji wysuniętej (zamknięcie), przełącznik 6 pin-owy mam chwilowy (sam wraca do pozycji neutralnej)

hmm na razie nie mam kłopotów z tymi przełącznikami, nóżki przełącznika 6pin-owego powyginałem tak że przewody się nie stykają, sam przełącznik jest umiejscowiony pod ręcznym czyli nóżki opierają się o wykładzinę, a w tym 3 pin-owym przewody włożyłem do izolacji (nie wystają druty) i przełącznik tez jest umiejscowiony w taki sposób by nie miał styku z metalem, więc myślę ze nie może wystąpić zwarcie.

Na razie temat uważam za zakończony.

Dziękuję wszystkim za pomoc

Pozdrawiam