krzysztof1986 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Mam renault megane classic rok 97 poj 2.0 v8 a mam prozbe czy to normalne ze jak stoję autem na biegu jałowym i przełaczam ręcznie z pb na lpg to obroty mi podskakują ale tylko jak przelaczam z pb na lpg bo odwrotnie to już nie Przy okazji przełącz klawiaturę na pl-literki, też Ci się przycinają. Edytowane 22 Marca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Witam Jeżeli masz silnik 2.0 8V to podejrzewam, że jest to F3R. Miałem taki sam w Lagunie I i podobne objawy. Kiedy na postoju przełączałem z LPG na pb to obroty wskakiwały mi na 1500/1800 obr/min.. Po zrobieniu regulacji i kasowaniu błędów LPG sytuacja wracała do normy, ale na krótko, więc dałem sobie spokój. Jak przejechałem kawałek i zatrzymałem się obroty spadały i były na właściwym poziomie. Powodów takiego stanu żeczy może być dużo. Sprawdź jednak czy nie wysuneła się gumowa zaślepka z prawej strony kolektora sącego. Pozdrawiam Lionel2000 Edytowane 22 Marca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi