Krzychup Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jak zjeżdżam z krawężnika, albo jak jade po nierównościach, to słychać, jak tylna klapa skrzeczy na uszczelkach. Zaczęło się to w zimie, ale myślałem, że to tylko z powodu zimna. Teraz w lecie też hałasuje. Można ją jakoś wyregulować, oprócz zamka klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) A może to nie jak napisałeś: tylna klapa skrzeczy na uszczelkach Tylko tylna kanapa trzeszczy? U mnie strasznie, a wręcz nie do zniesienia trzeszczał dynks od składania kanapy od strony pasażera. Chwile roboty i nastała cisza. Jaki to był hałas? Zwykłe piszczenie na nierównościach. Najlepiej wskakuj do bagażnika, ktoś niech poprowadzi Twoją [R] i będziesz wiedział co dokładnie. Edytowane 25 Marca 2012 przez bartos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
presidente Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Też mam ten problem, ale mam też mało czasu i nie mogę się nim zająć. Gdzieś był już chyba podobny temat, trzeba poszukać. U mnie dodatkowo strasznie skrzypią boczki w prawych drzwiach tylnych. Nie chcą wskoczyć dwa, trzy zaczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Chyba udało mi się znaleźć usterkę :lol: Do tej pory delikatnie zamykałem klapę, ale musiałem obniżyć ten bolec po środku i muszę mocniej trzasnąć klapą, ale nic nie trzeszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivasec Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Popsikajcie siliconem w sprayu rygiel i zamki w drzwiach i klapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi