procentt Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam wszystkich, Jadę w środę oglądać Lagune II FL z 2005 roku z silnikiem 1.6 benzyna. Jeśli wszystko będzie się zgadzało z tym co mówi sprzedawca to ją kupię. Mam jednak jeden problem, czy 1.6 to nie za mały silnik na zagazowanie przy takich gabarytach auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dobry fachowiec z lupą może znaleść silnik ale przy tych gabarytach lepiej zrobić X-ray bo mogł wpaść do jakiejś szczeliny... Auto może nie iść już poniżej 6.0 na 100km/h ale nie martw się. Tak na poważnie to moc silnika nie spadnie po zagazowaniu na tyle znacząco żebyś poczuł różnicę --> warunek dobra instalacja IV gen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 A w renówkach jest tak, że przy dobrych gratach i strojeniu na AFR, może być mocniejszy na lpg niż na Pb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procentt Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeszcze mam jedno pytanie, fajnie jakbym uzyskał szybko odpowiedz bo jutro chcę jechać oglądać auto (uwaga jestem tylko informatykiem i nie wiem czy zadam prawidłowo pytanie, dzięki za wyrozumiałość). Chciałbym się dowiedzieć czy te laguny II po FL z roku 2005 z silnikiem 1.6 mają zawory na głowicy czy kolektorze ssącym ? (pytanie zadaje ponieważ chciałbym wiedzieć jaka byłaby cena gazu). Facet mi proponuje STAGA (ponieważ można tam z temperaturą zejść do 15 stopni i na krótkich dystansach mógłby się przełączać szybciej na gaz). Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez procentt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ma zawory w głowicy. Stag to tylko komputer sterujący (jest ich kilka typów), ważne są pozostałe podzespoły jak reduktor czy wtryski. Napisz co Ci proponuje. Co do przełączania w 15 stopniach, nie wiem czy to jest zaleta. Najlepsza temperatura przełączania zalecana 25-30 stopni. Jeśli chcesz mieć napradę dobrze dobraną instalację uderz tutaj, masz 80 km: http://adamrogowski.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi