kazet Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam Autko Megane Coupe 2.0 f3r750 z 96r. po przeszukaniu postów wiem napewno ze ma skrzynie JB3. Na mojej skrzyni nie ma juz naklejki, ani zadnego oznaczenia modelu. Temat jest następujący: Chce krótka skrzynie biegów ,ale kompletnie nie wiem z jakiego megana bedzie pasowala. Teoretycznie jest tam skrzynia jb3143 lub jb3151. Czy ja mam szukać skrzyń z niższymi numerami podtypów czy wyższymi? Czy silniki 1.4 i 1.6 mialy krótsze skrzynie niż 2.0? kwestja V-max i obrotów jest obojętna, ale jednak nie chce skrzyni gdzie przy 100km/h bedzie 5000obr/min Mysle ze półosie beda pasowaly do skrzyni z innym przelozeniem. Slyszalem ze jest ok 40 podtypów skrzyni jb3 ale pewnie nie wszystkie beda dostepne w używce na szrotach. Jezeli ktos ma wiedze na ten temat prosze o kontakt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Najlepiej szukaj skrzyni JB3 od benzyniaka, wtedy nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Podaj adres meilowy to ci wyślę rozpiskę skrzyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Rozpiskę skrzyń dostępną masz tutaj http://megane.com.pl/topic/37682-silniki-skrzynie/page__view__findpost__p__290065 Pytanie, czemu chcesz zmieniać skrzynię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ehh...z rozpiski wiem tyle ze jest 111stron z cyferkami. Skrzynie potrzebuje bo ta która jest w samochodzie poprostu sie posypała. Nie chce serii chce skrzynie krótką. Wiec ponawiam pytanie: czy szukać skrzyni z silników słabszych czy mocniejszych? czy cyfry podtypu maja byc wyzsze czy niższe jezeli skrzynia ma być krótka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MihasZiom Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Kolego, przypasowała Ci ta skrzynia od 1,4 lub od 1,6 ?;) bo tez mi sie posypała w 2.0 8V i też nie mam już tabliczki na niej. I po prostu nie mam pojęcia jakiej skrzyni szukac ;) mam dostepną po taniości skrzynie od 1,4 ale nie wiem czy bedą pasować łapy i inne pierdoły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi