Grzechu199 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam, ostatnio wymieniłem cylinderek bo lał i przy okazji były przetaczane bębny,bo zrobiła sie mała wara.Przed robotą ręczny był dobry,tzn łapał tak na 2-3 "ząbku".szczęki były tylko lekko wysunięte z bębna ,nic nie było takto ruszane.I po złozeniu pojeździłem troche i ręczny niestety musze zaciągać do końca żeby trzymał.Co można z tym zrobić ? podciągnąć linke,albo samoregulacja nie działa ? co to może być ?a i dodam ze po robocie cięzej sie zaciągał ręczny niz teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Możliwe że samoregulator skręcony na maxa. Musi się dopasować. Popompuj troszkę dzwignią ręcznego. Szegółowy opis masz tutaj: http://megane.com.pl/files/file/38-wymiana-szczek-hamulcowych-megane-i-coupe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu199 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) dzięki,w sobote sie zabiore za to i dam znać,a mam jeszcze jedno pytanie jaki moment dokręcania powinnien być na tej nakrętne od bębna,bo gdzieś w książce naprawczej znalazłem 175 Nm ,to nie za dużo ? bo potem żeby łożysko nie poszło jak za mocno będzie dokręcone. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Grzechu199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi