jacobbs Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam. Od jakiegoś czasu zapala mi się czerwona kontrolka układu chłodzenia, koło wskaźnika temperatury. Z początku raczej losowo, raz się zapalała od razu po uruchomieniu silnika, innym razem po przekroczeniu prędkości 100 km/h, a czasem wcale. Momentami świeciła mocno, czasem słabiej, albo migotała. Sprawdziłem płyn chłodniczy, był poniżej minimum, więc uzupełniłem, ale problem dalej występuje. Teraz kontrolka pali się cały czas od razu po zapaleniu silnika, ale temperatura jest w normie cały czas na środku skali. Podejrzewam, że może być to problem z elektroniką, ale nie wiem. Jakieś pomysły? Dodam, że przejechałem z tą kontrolką ponad 200 km i to autostradą raczej paliwa nie oszczędzając i nie zauważyłem żadnych zmian w pracy samochodu. Na dniach znów mam do przejechania kawałek trasy i nie wiem, czy powinienem się tym przejmować. W końcu to czerwona kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Na początek przeczyść styki przy czujniku temperatury. U mnie świeciła się ta kontrolka cały czas po wymianie czujnika. Z czasem zapalała się po coraz dłuższych odcinkach od uruchomienia auta i z czasem zgasła całkowicie. Już się nie zapala bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi