leszq Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam:) Najeździłem się swoim mocnym dieselem prawie 2 lata i przyszedł czas na zmianę auta. Jestem fanem hothatchy i głównie zależy mi na aucie dobrze skręcającym(na trackday'e),a nie tylko szybkim na "ćwiarki". Wybór padnie prawdopodobnie na f1'ke dlatego chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o tym aucie zanim będzie za późno . Interesuje mnie realne spalanie tego auta (liczę się z tym że tdi jest znacznie mnie łakomy), dostępność/ceny części zamiennych, ogóle wrażenia z eksploatacji. Nie zamieszczam tutaj żadnego linka do aukcji ponieważ mam możliwość kupienia tego samochodu poza allegro/otomoto. Używałem opcji szukaj, ale nie znalazłem tam odpowiedzi na niektóre moje pytania. Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny :). //leszq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Takkkkkk - chcesz kupić turbo benzynkę i pytasz się o spalanie - odrazu widać że jeździłeś dezlem :) Jak właczysz tryb emeryta to trasa poniżej 7, miasto koło 8 Tryb normalny trasa 8-8,5, miasto 10-11 tryb heja i do przodu: Trasa 11,5 Miasto duuuużo (średnio 15) Ceny części? Hmmmm tylna tarcza złożyskiem (bo tylko jako taki komplet dostepna) w ASO 530 zł - poza ASO koło 400 zł Łącznik stabilizatora przód - koło 130 zł Paliwko PB95 można lać spokojnie aczkolwiek 98 zalecane Padają przednie zwrotnice poprzez zatarcie się łożyska - zwłaszcza po zimie - cena w ASO koło 1000 ( z rabatem 700, używki koło 500zł - niezalecane) Amor przód ASO 360 zł - poza ASO dostaniesz Koni, H&R (gwint) albo K7W (gwint - cena kosmos), są jeszcze bardziej sportowe zawieszenia np. Ohlins - ale to nie do jazdy na codzień Pozatym świetne auto - czego nie sklepiesz na ćwiartkę to zostawiasz daleko w tyle w zakrętaskach Jesłi to wersja R26 F1 (Team2) to bedzie mieć szperę, F1 z początku produkcji szpery nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszq Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dzięki wielkie za odpowiedź. Zapytałem o spalanie bo to co podaje producent to zazwyczaj bajka. Coś za coś, liczę się z większymi kosztami jazdy:p //leszq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Niekoniecznie bajka - jak się ma lekką nogę to spokojnie wartości podawane przez producenta można osiągnąć albo i zejść jeszcze niżej. U mnie rekord emeryckiej jazdy to trasa 6,3 i miasto (Gdańsk = korki korki korki) 7,5 Za to trasa Gdańśk Olsztyn w lekko ponad godzinę to spalanie 11,5 Więc jak na moje to bardzo akceptowalnie Dla odmiany wczoraj hasanie po mieście od swiateł do świateł to juz 14,5 hehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszq Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Problem w tym że niektóre silniki 1,4 czy 1,6 też bardzo oszczędne nie są a mają dość mało mocy. Nie chciałbym zamienić całkiem szybkiego auta na coś wolniejszego, nie tędy droga . //leszq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakuna Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Mam prośbę ,bo również rozglądam się za takim autkiem. Dlaczego wiele aut oferowanych do sprzedaży ma regulacje wysokości oświetlenia ( po lewej stronie kierownicy) pomimo posiadania ksenonów. Jak wiadomo samochody wyposażone w ksenony wysokość mają regulowaną automatycznie. Podejrzewałbym że wszystkie samochody które mają regulację tego oświetlenia są powypadkowe, tylko dlaczego często widać to przy opisach jako bezwypadkowe i w teście np.tu : http://www.motoforum.pl/Magazyn/200616/megane_rs.html http://www.motoforum.pl/Magazyn/200616/megane_rs009.JPG Sprawdzałem również oferty w Niemczech i tam wygląda to podobnie. Podobno wszystkie Megane rs są wyposażone w ksenony.Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje napis Megane Rs lub sport na tylnej klapie ,raz po prawej stronie a raz po lewej.Może jest jakaś zależność i ktoś mi to wyjaśni . Sorry za podpięcie pod temat ,ale to również może przydać się przyszłemu nabywcy.Dzięki Dodano: 23 kwi 2012 - 23:47 Naprawdę nikt nie wie o co chodzi z tymi światłami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszq Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzięki za porady/informacje, R26 F1 już trafiło w moje ręce i samochód strasznie daaaaje rade prawdziwe możliwości wyjdą w dalszym praniu/ torze :) Z tego co wiem to napis "renault sport" powinien znajdować się w prawym dolnym rogu klapy bagażnika, przynajmniej u mnie tak jest i obrazy google też tak mówią :) //leszq Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez leszq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi