aras32 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) Cześć.Walcze juz długo z luzem na kolumnie kierowniczym góra-dół. Wczoraj sprawdzałem pod guma (koło pedałów) luz na tym łączniku.Czuć małe pukanie..Wyżej jest sztywno.Ale wydaje mi sie że luz jest na samej kierownicy .Bo powinna być stabilna ,a jak uderzę reką to sa drgania.Tak samo jak złapie ją na samym dole i przycisne w górę to czuc gdzies cos luzne ,(takie obijanie się jakby czegoś ).Luz jest na wprost i przy skręcie w prawo takie szybkie drganie kiery. Czy to by była sama kolumna do wymiany ?czy jakies mocowanie kierownicy ? .Pod autem raczej jest wszystko ok .Rok temu byłem juz z tym na SKP i nic. Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez aras32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 zobacz czy śruba krzyżaka jest dobrze dokręcona, jest ona pod osłoną gumową która łączy maglownicę z kolumną kierowniczą. A być może że maglownica do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras32 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Śruba jest dokręcona na maxa.Problem jest gdzies w górnym odcinku .Nie wiem ...musiałby ktos ściąbnąc kierownce ,wydaje mi sie ze moze na wielkoklinie albo na tej tulei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Ściągnij plastikową obudowę kolumny i zobacz na jej mocowanie. Ewentualnie, jak ściągniesz kierownicę, pająk z przełącznikami zespolonymi to zobaczysz metalową rurę a w niej łożysko/tuleję plastikową jakieś 5 cm za wieloklinem. Kiedyś to wydłubałem i smarowałem ale efekt był taki, że kierownica ciężej chodziła bo mi to źle siadło jak składałem. O ile pamiętam to w kolumnie są chyba dwa krzyżaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi