hellflik Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Witam Niestety zaliczyłem sarne, która władowała się przez gril do środka komory silnika. Uszkodzona jest lewa strona chłodnicy (złamana zmiarzżdrzżona i wepchnięta w głąb ). Po uderzeniu pojawił się komunikat uszkodzone wtryskiwacze lub coś w tym rodzaju oraz niski poziom oleju. Uszkodzony jest zderzak, reflektor i pewnie belka może też błotnik po ciemku ciężko zobaczyć. Moje pytanie to tak na oko jak długo może potrwać naprawa i ile może kosztować. Dodatkowo czy ktoś może mi napisać co jeszcze mogło się uszkodzić po lewej stronie. Jestem nowy na forum jak temat ma być gdzie indziej to proszę o przeniesienie. Dzięki za odpowiedź. Samochód to renault megane grandtour diesel 1,9 130KM Edytowane 6 Maja 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivasec Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nie sądzę by ktoś ocenił koszt naprawy nie widząc uszkodzeń a opis nie jest wyznacznikiem. Sam też do końca nie wiesz co jest uszkodzone. Zresztą często nie widać wszystkich uszkodzeń i wychodzi to podczas naprawy. Jedź do osoby, która będzie auto naprawiała i to ona dokona wyceny albo skorzystaj z autocasco jeżeli posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Jak napisano wyżej nie oczekuj podania kosztów naprawy bez dokładnych oględzin auta. Jeśli zgłosiłeś szkodę z AC to będziesz miał wycenę (za 1 razem zaniżoną), skonfrontuj ją z wyceną warsztatu. Co do czasu trwania to naprawa ok 2 tyg. (w zależności od poziomu uszkodzeń i dostępności części). Do tego dolicz czas na załątwianie formalności z ubezpieczeniem itp. Powinienneś się wyrobić w ok 4 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellflik Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Jestem świadomy że wyceny nie da się zrobić bez oględzin. Liczyłem tylko że ktoś kto np pracuje w ASO na podstawie doświadczenia oszacuje iż to co napisałem to koszt ok 25 tyś. Co do naprawy to będę robił w ASO bezgotówkowo z AC. A koszt był mi potrzebny do oszacowania jakie jest prawdopodobieństwo szkody całkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivasec Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 To juz oceni ubezpieczyciel a nie Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Raczej nie liczyłbym na szkodę całkowitą. Kolega aktualnie naprawia Toyotę Avensis po spotkaniu z sarną. Ubezpieczyciel wycenił mu szkodę na ok 6-7 tys. PLN, Serwis wstępnie mówił o ok. 10 tys PLN netto. Ostatecznie naprawia u znajomego za duuużo mniejsze pieniądze ale na używanych częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi