martbex Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Czesc, jako że wlascicielem Megane jestem od 3 tygodni i jest to moje pierwsze auto z klimą mam mytanie. Co sie dzieje gdy mam wlączone ogrzewanie i wlacze klime, czy ogrzewanie jest wtedy wydajniejsze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Nie ;) Mija sie to z celem, nagrzane powietrze miesza sie z zimnym z klimatyzacji (tak mi sie wydaje) a co za tym idzie ogrzewanie jest mniej wydajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 nie do końca - przy manualnej klimie sprężarka pracuje na małym obciążeniu i nie pompuje bardzo zimnego powietrza, nagrzewnica spokojnie sobie daje radę, plusem jest to, że szyby nie parują w mokre dni cały rok jeżdżę z włączoną klimą poza tym poniżej pewnej temperatury sprężarka i tak sie nie włączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 dla zdrowia układu klimatyzacji należy używać jej również zimą, korzystając jednocześnie z nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 U mnie w automatycznej klimie po włączeniu przycisku ze znaczkiem nawiew na przednią szybę zapala się również dioda ogrzewania tylnej szyby+max nawiew na przednią+włączona klima. Para z szyb znika w minutę. Klima włącza się przy tej opcji bez względu na temperaturę (sprawdzone zimą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Mam takie pytanko odnośnie właśnie odparowywania szyb. Gdy wsiadam do samochodu i mam zaparowane szyby jak najlepiej je odparować (chodzi o przednią szybę) - posiadam klimatyzację manualną w mI phII - jakie najlepsze powietrze - ciepłe czy zimne? I czy z włączoną klimatyzacją czy bez ? Wiem, że może to brzmi śmiesznie ale właśnie się nad tym zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Ja ustawiam pokretlo nawiewu na 1/3 (gdzie 0 to zimne a 1 to cieple) i wlaczam klime, znika para w moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 A jaką moc nawiewu ustawiasz? Max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 To chyba oczywiste ;) Nawiew ustawiam na szybe i zamykam wszystkie wloty na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi