Gość GazMajster Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 <<nikt nie pamieta ze słowo "[ciach]" jeszcze 20 lat temu znaczyło w jezyku polskim umysłowo chorego, znanego lepiej jako "pierdolniety". Kto wie, moze za nastepne 20 lat słowo "pierdolniety" bedzie oznaczało geniusza, słowo "[ciach]" bedzie synonimem zapomianej juz "bizneswomen", "pierdolic" zas bedzie podstawowym czasownikiem tej genialnej nowomowy, podobnie jak słowo "fuck", ktore podbiło Ameryke i nareszcie jest w Polsce. Skoro słowa potrafia zataczac tak nieobliczalne kolo, to nie zdziwie sie ,gdy ktoregos dnia słowo "[ciach]" zrobi sie całkiem nietrendowe, a pałeczke po nim przejmie słowo "[ciach]owy" i bedzie wtedy znaczyło cos absolutnie fantastycznego. I na ten przykład zamiast mowic "ale masz zajebiste spodnie!", analogicznie ludzie beda witali sie okrzykami "łał,ale [ciach]owo dzis wygladasz!". Natomiast podjarany do granic absurdu idol młodziezy bedzie darł gebe ze sceny jakiegods trendowego festiwalu dla kretynow: "jestescie [ciach]owi! kocham was!". Na co ćwierćmilionowa widownia mruknie prawie jednogłosnie: " Łał! jaki [ciach]owy gosc!".>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Wez porob jakies spacje czy cos, bo forum obcina wulgaryzmy i nic nie da sie z tego zrozumiec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 I całe szczęście - bo ja to tępię jak mogę ;) Taki piękny nasz język bez tych kwiatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Ale chodzi o to, ze w tym konkretnym tekscie sa one (wulgaryzmy) potrzebne do zrozumienia calosci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Właśnie o to chodziło Prezesie. Zapodałem temat i dopisałem, że ostre teksty. Nie chodzi o to, aby bluźnić, ale o to, jaka piękna ta Polska języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Wiem kolego wiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi