T.Boy Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam! Mam problem z dużym luzem drążka zmiany biegów ("lata" na boki) i utrudnionym wrzucanim biegów. Zdiagnozowano luz na połączeniu końcówki regulacyjnej drążka z osią wybieraka. Problemem jest tulejka (na screenie nr.13). Czy muszę dokupić część nr.14, bo u mnie nie ma jej wcale, a wygląda to na całość? A czy pod osłoną, nr.16, ma być smar? Jeśli tak to jaki i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 pod osłoną, nr.16, ma być smar Tak powinien być - ja mam i w "ladze" znajomego też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Zamówiłem obie te części. Ta z nr.13 6.10PLN, a nr.14 18PLN (ceny z ASO). Ciekawe czy ta część z nr.14 ma być zamontowana, czy wybierak razem z drążkiem połączone są tylko tulejką (nr.13)? Dziś odebrałem części Nr. 13 Nr. 14 Prawdopodobnie tak będą zamontowane Planuję w poniedziałek je zamontować i dam znać co to dało Dodano: 17 cze 2012 - 01:47 Jestem już po wymianie. Luz drążka wyraźnie mniejszy, biegi wchodzą bardziej precyzyjnie Edytowane 12 Maja 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmro Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Tak powinien być - ja mam i w "ladze" znajomego też jest. Jaki to miałby być smar w tej części nr 16 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Niestety na czucie po wepchaniu tam palucha nie jestem w stanie go sklasyfikować :) Wydaje mi się, że dobrze będzie zastosować jakiś do połączeń mechanicznych. Ewentualnie może w servisie podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmro Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Dodano: 17 cze 2012 - 01:47 Jestem już po wymianie. Luz drążka wyraźnie mniejszy, biegi wchodzą bardziej precyzyjnie Mógłbyś podpowiedzieć jaki smar użyłeś w części nr 16. Z góry dziękuję Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi