Boss_wnd Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Witam Byłem u mechanika na kompie z Meganą Clasic 2001r 1.6 16v przebieg 123000 km wyskakuje mu błąd którego nie może usunąć jest to błąd "WYPADANIE ZAPŁONU" Silnik pracuje równo , cicho nieraz brak mu mocy powyżej 3000 obr/min idzie bo idzie , prędkość max osiąga 198 km/h . Teraz mam pytanie jak i jaka przyczyna tego błędu ???? co sprawdzić ???? Ps Dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 kabelki zapłonowe sprawdź czy nie masz owęglonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss_wnd Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Dzięki sprawdze A ten problem z wypadaniem zapłonu dzieje się na 4 cylindrze czy muszę sprawdzić wszystkie kabelki czy tylko ten na 4 cylindrze ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 W 1,6 16V kable zapłonowe są niskonapięciowe więc teoria ich wymiany raczej odpada. Cewki są nakładane bezpośrednio na świecę. Proponuję wymianę świec (jest temat jakie stosujemy w swoich autach) i oczyszczenie kanałów dla świec w głowicy i uszczelnienie cewki przy montarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss_wnd Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 ....Danielos Jakie świece ?? ja używam NGK Jak oczyścić gniazda świec ??? Jak uszczelnić cewki ????? Dzięki wielkie [Za dużo kolega używa klawisza ENTER]-Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 proszę poszukać na forum jest temat "jakie świece stosujemy w naszych silnikach" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=1935 Gniazda (wnęki w głowicy na cewki) czyściłem przy wkręconych świecach. Nalałem nafty około 50 ml i po godzinie wydmuchałem ją sprężarką (dyszę sprężarki otoczyłem starą koszulą flanelową, aby nie otrzymać jakiegoś makijażu na twarzy czy silniku). http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic185727-30.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi