_arson Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Witam, mam problem z moja megane 1.9dti IphII. Otóż jak silnik się nagrzeje zaczyna klekotać i niekiedy nierówno chodzić. Co dziwne odgłos ten słychać tylko w kabinie i po jeździe w mieście. W przypadku jazdy z jednostajną prędkościa - autostrada, efekt ten nie występuje. Dodatkowo ostatnio po 10tys. km zaczął mi się strzępić pasek wielorowkowy contitecha. Przypuszczam że to któreś z kól psowych, w związku z tym, czy jest jakiś sposób aby je posprawdzać? Dodam że nie widzę aby któreś z kól było krzywe lub zachowywało się w dziwny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198805 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 kolego przyczyną jest sprzęgięłko alternatora koszt 250zł. zobacz na pasek klinowy jesli przesunął się o jeden rowek to już wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arson Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam, nie mam u siebie sprzęgiełka alternatora, mam natomiast koło pasowe wału które najprawdopodobniej jest przyczyną klekotania. Kupiłem uzywany oryginał tylko prosiłbym o podpowiedź jak je wymienić? Dzisiaj próbowałem się do niego dobrać lecz niestety bezskutecznie. Widzę że koło ma na obwodzie ma dwa otwory, przypuszczam że można tam włożyć coś w stylu klucza do odkręcania tarcz w szlifierkach, klucz zaprzeć dzięki czemu koło nie będzie się obracało? Dodatkowo chyba dobrze byłoby zablokować wał tylko nie mogę znaleźć otwory w którym powinienem umieścić blokadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi