lukasz6402 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Witam... Wczoraj na parkingu ktoś dosyć mocno uderzył mi w prawą stronę przedniego zderzaka (pokazane na zdjęciu). Z czarna listwą sobie poradzę (po prostu wymiennie) ale z srebrna częścią niestety nie. Nie chciał bym oddawać tak małego przerysowania do lakiernika. I moje pytanie brzmi następująco: czy może znacie jakieś środki aby te rysy zamalować, nie wiem czy są jakieś srebrne markery jeśli są to można by zamalować i pasta tempo wypolerować. A mój drugi problem to ze trochę odstaje (pokazane na zdj) może mi samemu by sie udało jakoś naprostować... Z góry DZIĘKUJE ZA POMOC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Z czarna listwą sobie poradzę (po prostu wymiennie) Nie kolego. Czarna listwa stanowi jedność z resztą zderzaka. Jest to kawałek zderzaka pomalowany na czarno. Proponuję zakupić zestaw naprawczy oraz farbę do zderzaków strukturalną. trochę odstaje Pod kierunkowskazem jest wieszak zderzaka. Może się on urwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Na srebrnym jest ciężko takie coś zatuszować i zostaje jedynie farba w spreju, ale ciężko będzie odcień dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Nie kolego. Czarna listwa stanowi jedność z resztą zderzaka. ale ja na Allegro znalazłem cos takiego http://moto.allegro.pl/renault-megane-99-02r-listwa-zderzaka-przedniego-i2306873110.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 W Megane 1 ph2 może jest to wymienne, ale nie w ph1. Ostatnio malowałem tą listwę. Zresztą, spójrz na łączenie tej listwy z resztą zderzaka w okolicy koła. Tam najlepiej widać, że jest to jedność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Kreciq zwracam honor. Miałeś racje. Proponuję zakupić zestaw naprawczy oraz farbę do zderzaków strukturalną. to wszystko zależy ile moze taki zestaw kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Tu masz dla przykładu. Podajesz im tylko nr lakieru (z tabliczki, na prawym słupku) Tu masz dla przykładu lakier strukturalny. Nie wiem, jak głębokie są te rysy, ale możliwe, że będziesz również potrzebował szpachlówki do plastiku. Poza tym, jeszcze papiery ścierne i taśmę malarską do maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Dobra :) dzięki kolego. Problem rozwiązany. he wujo skasował od tyłu taką samą meganke i mam już zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi