jaroslaw_300 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam, mam problem ze swoimi dzwiami, gdy otworze szybe do połowy i zamykam dzwi to jest taki trzask szyby jagby szyba odbiła się od blachy, problem mam tylko w jednych dzwiach;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Uszkodzenie podnośnika szyby, :) Problem wałkowany na forum wielokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroslaw_300 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ale podnoszenie szyby działa, jedynie jest taki specyficzny hałas przy zamykaniu, a może to jest spowodowane uszczerbnieciem uszczelki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Podnośnik szyby jest skonstruowany tak, na silniczku jest nawinięta stalowa linka. W jak podnosisz szybę to silniczek ciągnie górną linkę, a druga jest rozwijana i nie jest napięta. Przy otwieraniu działa to odwrotnie. Na końcach szyny są plastikowe elementy, które bardzo często ulegają uszkodzeniu. Jak taki plastikowy element się rozleci to szyby nie da się opuścić lub podnieść. Dodatkowo linka może się wystrzępić, w jedną stronę będzie się przesuwała cicho, a w drugą będzie strzelać tak jak u Ciebie. Musisz się dostać do podnośnika i zobaczyć co go boli innej opcji nie ma. Napisałem Ci już, że to jest znany przypadek poczytaj forum. Zamykam, bo zaczynam przepisywać to co już jest na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi