eloziom Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam, kupiłem Megane 1.6 90 KM z 1998 ale poprzedni właściciel zgubił banet oleju i wsadził jakis od innego modelu. Prośba do użytkowników tego silnika o podanie wymiarów bagnetu: - długośc całkowita od końca do miejsca gdzie opiera się gumowa uszczelak/rękojeść - odległoś od końca do min. - odległoś od końca do max. - i dla pewności może jeszcze odległość od min. do max. Za pomoc z góry dziękuje bo dzięki temu będe mógł skrócić bagnet (obecny napewno jest zadługi) i zaznaczy na nim od nowa min. i max. bez konieczności kupowania nowego w ASO bo zamienników nie produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaSspeR Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 A gdybyś spróbował podjechać gdzieś na szrota i popytac czy nie maja z rozbitych renówek?? Zapłacisz ze 2 zł i będzie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloziom Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Byłem na 2 szrotach i nie mieli ani na sprzedaż ani na przymiarkę. Poprzedni właściciel pytał w aso i powiedzieli 130 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Ja mam 1,4 8v. Jeśli masz bagnet z tyłu silnika (bliżej przegrody), a nie z przodu to mogę obmierzyć swój bagnet. Wymiary pewnie są identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloziom Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Dzięki Lewy za pomoc ale wolałbym mieć 1000 % pewności że będzie to bagnet od 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 OK. Wypada tylko poczekać na kogoś uczynnego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jak jesteś z Warszawy to poproś jakiegoś aktywnego forumowicza z takim silnikiem o spotkanie i sam sobie wymierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jaki silnik 1,6 nic mi nie mówi. Generalnie były dwa 8V i 16V? Który? Model potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 W 1998 nie było jeszcze 16V z tego co mi wiadomo, poza tym patrząc na moc, którą eloziom podał (90KM) przy silniku 1.6 mówi, że jest to na pewno 8V, gdyż 16V miały 110 km. Problem trochę pomyśleć, a nie "czepiać" się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Fakt, nie doczytałem a właściwie mi umknęło. Chciałem koledze pomóc i zrobić zdjęcie mojego "bagnetu" , ale ponieważ to inny silnik więc nic z tego. W cale się nie czepiam. Zapytałem tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 jak siostra wróci i przestanie padać (czyli jutro) to mogę pomierzyć jej bagnet bo ona ma 1.6 90km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloziom Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 OK, dzięki Broniuś, czekam z niecierpliwością, było bu super jak byś mógł dołączyć zdjecie albo napisz jak bagnet wygoąda. Umnie (ten inny) jest z cienkiego pasak blachy. [ Dodano: 2007-10-24, 18:06 ] Czekam na pomoc ze strony uczynnych forumowiczów ale chyba nikt nie ma Megane 1.6 8V. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBeK Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 witam,odświerze troche kotleta bo mam ten sam problem z tym silnikiem czy bagnet od wersji z czarna pokrywa jest dłuższy od tego mojego czyli 98r,i czy ten do mojego powinien byc ori plastikowy??jesli tak to zapewne bede mógł go skrócic bo moge taki kupic uzywke a za nowy mój wołaja 150zł :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 eloziom, jutro podam wam długość mma silnik z czarną pokrywą edit 49,6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBeK Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 już wiem że w 98r w tym silniku jest napewno czarny plastikowy bagnet(musiałem sie upewnic), tylko teraz mam prośbe do kogoś posiadającego ten silnik,czy mógłby zmierzyć długość tego bagnetu od końcówki do tej częsci co opiera sie na tej rurce u góry byłbym bardzo wdzieczny bo znalazłem na szrocie od innego auta tyle ze jest troche za długi i chce dopasowac jak najlepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi