Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam Renault Megane 1.4 1996 ECO . Problem jest następujący : była lekka stłuczka ( przerysowany błotnik od strony pasażera ) , samochód odpalał . popołudniu przestał działać centralny zamek . wstawiłem go do garażu . na nastpęny dzień okazało się ,że padł akumulator , naładowałem go . Po przekręceniu kluczyka słychać pompę paliwową . Brak znaków życia ze strony rozrusznika , włącza się alarm . zamek centralny działa tylko od środka . Jaka może być przyczyna ?

Gdyby to była wina wyłącznika zderzeniowego to nie działała by pompa paliwa.

na nastpęny dzień okazało się ,że padł akumulator , naładowałem go

Aku nie miałeś przypadkiem po stronie uderzenia pod szybą ?

Może przy tej stłuczce, potencjalnie niegroźnej oberwał na tyle mocno, że się uszkodził. Problemy z elektryką mogły by na to wskazywać.

Skołuj dobry aku i sprawdź.

Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy ;)

nic takiego nie ma , bo to wersja bez takich rzeczy . Rzeczywiście samochód oberwał od tej strony , znajdę inny i wtedy zobaczę co się stało.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

Po co cytujesz poprzedniego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim ?

P_r_z_e_m_o

EDIT - nie odpala na drugim akumulatorze .

Edytowane przez Mega

popołudniu przestał działać centralny zamek

masz IR czy radiowy ?

na nastpęny dzień okazało się ,że padł akumulator

sprawdź stan naładowania akumulatora, oraz pobór prądu przez wpięcie miernika w obwód aku i wypinaj po kolei bezpieczniki (dziwne ze tak od razu aku padło)

Brak znaków życia ze strony rozrusznika , włącza się alarm

Może immo zablokowany ,lub przewody do rozrusznika luźne/naderwane/urwane?

Jeżeli masz taką możliwość spróbuj podmienić sterownik silnika na taki bez immo jeśli odpali to znaczy ze coś jest nie tak ze sterownikiem