Mega Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Witam ! Mam Renault Megane 1.4 1996 ECO . Problem jest następujący : była lekka stłuczka ( przerysowany błotnik od strony pasażera ) , samochód odpalał . popołudniu przestał działać centralny zamek . wstawiłem go do garażu . na nastpęny dzień okazało się ,że padł akumulator , naładowałem go . Po przekręceniu kluczyka słychać pompę paliwową . Brak znaków życia ze strony rozrusznika , włącza się alarm . zamek centralny działa tylko od środka . Jaka może być przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Wduś przycisk zderzeniowy znajdujący się przy zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Gdyby to była wina wyłącznika zderzeniowego to nie działała by pompa paliwa. na nastpęny dzień okazało się ,że padł akumulator , naładowałem go Aku nie miałeś przypadkiem po stronie uderzenia pod szybą ? Może przy tej stłuczce, potencjalnie niegroźnej oberwał na tyle mocno, że się uszkodził. Problemy z elektryką mogły by na to wskazywać. Skołuj dobry aku i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Pytanie z innej paczki jak kręcisz nie miga czasem poduszka albo abs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mega Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy ;) nic takiego nie ma , bo to wersja bez takich rzeczy . Rzeczywiście samochód oberwał od tej strony , znajdę inny i wtedy zobaczę co się stało. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Po co cytujesz poprzedniego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim ? P_r_z_e_m_o EDIT - nie odpala na drugim akumulatorze . Edytowane 11 Czerwca 2012 przez Mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Też mam ECO i włącznik musi być(foto). Zrób zdjęcie gdzie dostałeś i dodaj je tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mega Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Kolor bordowy to wgniecenie większe - od 2-6 cm . pomarańcz - otarcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 popołudniu przestał działać centralny zamek masz IR czy radiowy ? na nastpęny dzień okazało się ,że padł akumulator sprawdź stan naładowania akumulatora, oraz pobór prądu przez wpięcie miernika w obwód aku i wypinaj po kolei bezpieczniki (dziwne ze tak od razu aku padło) Brak znaków życia ze strony rozrusznika , włącza się alarm Może immo zablokowany ,lub przewody do rozrusznika luźne/naderwane/urwane?Jeżeli masz taką możliwość spróbuj podmienić sterownik silnika na taki bez immo jeśli odpali to znaczy ze coś jest nie tak ze sterownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Przy akumulatorze po lewej stronie jest skrzynka z bezpiecznikami, sprawdź, czy wszystkie są dobre. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi