stelman Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 witam. jestem posiadaczem meganki coupe 2.0 16v idE z 2000 roku z przebiegiem 189000 km. ostatnio zauważyłem, że odpalając rano auto i ruszając nim słyszę jakieś stuki w silniku. stuki te mijają gdy po kilku kilometrach auto się rozgrzeje. stukanie to dochodzi tylko w czasie jazdy - gdy auto odpalam i naciskam gaz nic złego się nie dzieje. gdy silnik jest zimny to trochę go dławi gdy zaraz po odpaleniu gwałtownie wciskam gaz i chcę go wkręcić na wysokie obroty. bardzo proszę szanownych Forumowiczów o pomoc i jakieś namiary na ewentualny warsztat w kielchach lub okolicy. pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moim postem. stelman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMike Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 A sprawdzałeś poziom oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelman Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 no jasne, że sprawdziłem - wszystko jest w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Te stuki to moze być wtryskiwane paliwo ... ten silnik ma bezpośredni wtrysk paliwa . ps rano jak zapala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelman Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 rano zapala bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Sprawdź regulator cisnienia paliwa najlepiej go wyczyscić preparatem do czyszczenia gaźników .Jakie paliwo lejesz 95 czy 98? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelman Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 regulator ciśnienia paliwa założyłem nowy w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi