Maccabra Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Witam, mam problem z pilotami przy kluczykach/immo, polega on na tym, że centralny otwiera/zamyka się za którymś razem z kolei, rzadko za pierwszym. Czasem trzeba się sporo namęczyć żeby się otworzył/zamknął... Posiadam dwa oryginalne kluczyki z pilotami, z obydwoma jest to samo. Wymiana baterii nie pomogła. Dioda jest ok, srawdzałem przy użyciu kamerki i za każdym naciśnięciem się zapala... Co może być przyczyną, gdzie leży problem? Oba kluczyki są na podczerwień. /edit szukałem i nie znalazłem nic na ten temat. Edytowane 18 Lipca 2012 przez Maccabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Jak masz IR (nad lusterkiem "oko") to sprawdź czy nie zamokło od dziury anteny Edytowane 18 Lipca 2012 przez pasek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maccabra Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) Jak masz IR (nad lusterkiem "oko") to sprawdź czy nie zamokło od dziury anteny Może to być związane z brakiem masztu/bata anteny? Bo został wykręcona przez poprzedniego właściciela.. Zostało samo mocowanie. Jak ściągnąć to oko? /edit. Ściągnąłem to 'oko', teraz immo działa bez problemu, ale tylko z miejsca kierowcy... A zza szyby jest już gorzej, chociaż i tak lepiej, ale to jeszcze nie jest to. I mam pytanie, jak ściągnąć ten cały plastik w podsufitce z lampką? Pytam, bo nie chce robić nic na siłę, żeby nie połamać nic i nie musieć szukać drugiej lampki.. Dodano: 19 lip 2012 - 17:54 Witam. Teraz już w ogóle nadajnik/odbiornik w podsufitce nie reaguje... Możecie mi powiedzieć czy z tą płytką jest wszystko ok ? Czy da się ją wymienić w razie potrzeby? Co robić?! Jak wiadomo, immo się włączy po czasie i nie będzie jak odpalić auta.. Słyszałem o jakimś generatorze kodów, poda mi ktoś link do niego? W temacie elektryki jestem zielony, uprzedzam. Zdjęcia płytki..: Sorry z jakość, ale to zdjecia z telefonu.. Jest to pilne, ponieważ potrzebuję auta na dzisiaj.. Więc proszę o jak najszybszą odpowiedź! Dodano: 19 lip 2012 - 22:04 widzę, że nikt nawet nie potrafi pomóc... To ciekawe od czego jest to forum. Edytowane 19 Lipca 2012 przez Maccabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Nikt Ci nie powie na odległość, czy czujnik jest sprawny. Czujnik można bez problemu wymienić, bo on tylko odczytuje sygnał. Wszystko o kluczykach i generowaniu kodu jest w poniższym linku, ale trzeba się trochę przez ten temat przekopać. http://megane.com.pl/topic/337-kod-immobileizera-aktywacja-dzialanie-budowa-kluczyka/page__st__880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) Kolego Maccabra nie denerwuj się tak :D Sprawdź na alle... może trafisz na taką płytkę. Choć twoja nie wygląda źle, po doginaj konektorki we wtyczce może to pomoże na jakiś czas. tu masz temat o tym programie http://megane.com.pl/topic/337-kod-immobileizera-aktywacja-dzialanie-budowa-kluczyka/page__p__2346__hl__kod+immo__fromsearch__1#entry2346 Edytowane 19 Lipca 2012 przez pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maccabra Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Więc mogę wziąć tą płytkę z innej megane, bez żadnego rozkodywania się immo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Tak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maccabra Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :D Ok, wszystko jasne, mimo wszystko dzięki za odpowiedzi. :D Póki co wygenerowałem kod do immo i odpalam go po wprowadzeniu kodu. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi