KapselCK Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 (Megane 96 1.6e RT sekwencja )Przez ostatnie kilka dni zauważyłem dziwne piszczenie tylko przy odpalonym silniku które dochodzi prawdopodobnie z prawego tylnego koła... dziwne ponieważ jakiś 1tys temu mialem wymieniane łożyska z tyłu...a piszczenie jest dość głośne...nie podczas jazdy tylko wystarczy że uruchomię silnik...jak wyłączę to piszczenie znika...podkreślam że również wlew gazu mam z prawej strony...Co może być przyczyna dziwnego piszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 a czasem to nie pompka paliwa kończy swój żywot ? :-? ja zmieniałem rok temu ale to padła zupełnie. Nowa troche głośno chodziła jednak z czasem sie wyciszyła, nie słychać jej w ogóle :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 To moze byc pompka jak pisze kolega nagabicz, przekrec kluczyk w pozycje przed rozruchem (nie odpalaj silnika) i posluchaj czy jest pisk - jezeli to pompa to pisk bedzie i po chwili przestanie piszczec a po odpaleni silnika zacznie piszczec ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselCK Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Zrobiłem tak jak Piok mówiłeś ale piszczenia po przekręceniu kluczyka nie było pojawia sie dopiero po uruchomieniu silnika i piszczy ciągle...a mam wrażenie ze piszczenie dochodzi z tylnego prawego koła a nie spod maski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Sprobuj moze wjechac gdzies na kanal zeby upewnic sie gdzie to piszczy bo z tylu procz pompy nie ma za duzo elementow do piszczenia szczegolnie ze jak piszesz dzwiek pojawia sie nawet kiedy nie jedziesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselCK Opublikowano 25 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 A tak sobie kminiłem że to może coś z gazem w kole... jakiś przewód nieszczelny czy coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 odkręć korek od wlewu paliwa. U mnie w Clio (też gaz) powracające paliwo do zbiornika robiło ciśnienie i piszczało (chociaż bardziej przypominało u mnie to syk) właśnie na korku wlewu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselCK Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 A wiecie ze mi mechanik stwierdził że to łożysko w skrzyni biegów piszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Udało sie zrobić, co to tak piszczało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselCK Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Jednak nie robie tego...postanowiłem sprzedać megi ;( jak wymnienialem tarcze to ktoś w serwisie wkrecił krzywo śrubę w piastę a wymiana piasty i tarcz troszki kosztuje...sama piasta okolo 400 zł...są dwa modele jedna za 240 która nie pasuje do mojej megi i druga za okolo 400 zł która pasuje...czyli podsumowując piasty, tarcze , klocki z tylu łożyska, rozrząd, oleje filtry przegląd gazu...wyjdzie około 1500 zł...wiec raczej nie ma sensu dokładać tylko sie jej pozbyć...A i jeszcze łożysko w skrzyni biegów...przy tym przebiegu 180tys niby nic nie trzeba robić przy silniku ale bierzące wymiany troszki kosztuja...Teraz rozpatruje na kupieniu jakiegos jeepa:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 to nie była miłość ..jak przeminęło z wiatrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 KapselCK, kupisz następne autko i tak te rzeczy będziesz musiał wymienić bo to są materiały eksploatacyjne głównie, i tak i tak taką kwotę w nowe auto włożysz prędzej czy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Decyzja jak widzę już zapadła i to piszczenie go wykończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 noooo jeep na pewno tańszy w utrzymaniu od megane będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Na pewno będzie mniej palił 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi