Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jakiego zapachu używacie w swoich autach?

norbert_p

Rekomendowane odpowiedzi

Popytaj na kosmetykaaut.pl Ja nie miałem z nim styczności, Co do california Scents to czekam na odpowiedź bo też chcę go zamówić i z tego co czytałem to zapach miażdży :(

Dodano: 25 lis 2012 - 13:26

norbert_p doszedł Ci już ten zapaszek?

Edytowane przez sekal

Koledzy, zapach mam od tygodnia, ale wstrzymywałem się z opinią. Słyszałem od co niektórych z innego forum, że ulatnia się po dwóch dniach więc czekałem. Zapach kupiłem nie na allegro, bo właśnie tam można się nadziać na jakiś trefny. Mój "działa" już tydzień jest ok. Sam zapach jest bardzo przyjemny i nie dusi w aucie jak np wanilia (kwestia gustu). Pudełko wygląda jak... puszka z pasztetem. Dosłownie. Wieczko otwiera się jak puszkę piwa (dosłownie). Swój zapach uchyliłem bardzo delikatnie i przez tydzień w aucie nadal pachnie.

Zapach: 5 na 5. Pudełko 2 na 5. Cena z przesyłką do zaakceptowania: 4 na 5. (coś ok 28zł). To moja ocena.

Trafiłem na ten wątek jakiś czas temu i na próbę zakupiłem ten zapach Coronado Cherry. Może nie powala na kolana, ale jest dość przyjemny, z tym, że zbyt intensywny - dekielek z regulacją intensywności mam prawie zamknięty, a i tak zapach jest bardzo mocny. Zapach z gatunku tych, które wywołują "ssanie" w żołądku ;)

• 3 tygodnie później...

Coś z pogranicza zapachów..... Zdarza się, że czasem mamy pasażera który niestety ale nie przestrzega higieny. No cóż. Jedynym wyjściem na uratowanie siedzenia jest jakaś podkładka. Dlatego od lat mam w aucie chodniczek, szmatke itd :!: Tylko trzeba szybko kłaść na siedzenie, nim nasz pasażer zdąży usiąść :!:

Edytowane przez fredi

Choć jak do tej pory nic z pachnideł nie stosowałem, to zainspirowany tematem postanowiłem spróbować.

Zakupiłem zapach jaki wkłada się za filtrem wylotowym, lub pomiędzy worek a obudowę odkurzacza, zapach Morski, za całe 1,30

(słownie złotówka i trzydzieści groszy)

Z powodu byle jakiego wyglądu tego zapachowego kartonika, wydłubałem ze sceniola drugiego filtr kabinowy (przy wymianie na nowy) i ten zapachowy kartonik położyłem na nowym filtrze przed jego wsunięciem w podszybie. Powietrze przechodzi przez kartonik, filtr i dalej do zespołu nawiewu, niezależnie czy zasysane jest z zewnątrz czy ze środka. Filtr wymieniałem 27 listopada, więc już miesiąc to w aucie siedzi.

W pierwszy dzień zapach był intensywny choć przyjemny, obecnie po miesiącu, nadal z nawiewów delikatnie wieje morską bryzą i nie wygląda by miało zamiar szybko przestać.

Obaczymy na długo starczy. Wczoraj przechodząc obok drogerii, zakupiłem drugi na zapas, a to jego fotki:

post-2372-0-18305100-1356655656_thumb.jpg post-2372-0-12332300-1356655679_thumb.jpg

Wieszanie wszelkich zapachów wewnątrz kabiny ma tą przewagę nad moim sposobem, że jest łatwy do nich dostęp przy wymianie na kolejny. U mnie trzeba maskę podnieść, zdjąć osłonę silnika i dobrać się do filtra kabinowego, co wymaga trochę gimnastyki.

Zapach za to rozchodzi się równomiernie wszystkimi wylotami, choćby nawet tylko na szybę dmuchało.

I sprawdza się jedynie tam, gdzie filtr jest zabudowany poziomo.

Można za to również stosować pałeczki http://allegro.pl/zapach-do-odkurzacza-super-mix-zapachow-5-szt-i2885910444.html http://allegro.pl/zapach-wklady-do-odkurzaczy-lesny-10-szt-lux-i2906798148.html czy nawet granulat zapachowy, http://allegro.pl/zapach-do-odkurzacza-gorska-laka-i2885310716.html też do odkurzacza, wkładane lub wsypywany do nowej pustej torebki na śmieci. Ten ostatni rozsypujemy równomiernie pomiędzy listkami filtra PP.

Kartoniki zapachowe można też pociąć na paski i powkładać pomiędzy listki filtra, gdyby była obawa, że gdzieś tam przy wyciąganiu filtra pozostaną.

Dziś akurat zakładałem ten sam co ja mam ale "Zielone jabłuszko" w sceniolu drugim syna.

Czas około 5 minut od otwarcia do zamknięcia maski.

Nadal jednak jest to w fazie testów i prób.

Edytowane przez gojgien