brejq Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Wahania są podczas jazdy. Przy postoju (wiadomo nie zbyt długim) kreseczka podnosi się do połowy, ciut wyżej może. wyglada na termostat zablokowany w pozycji otwartej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sCATman Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ostatnio ja też wymieniałem termostat bo wskazówka w ogóle się nie podnosiła a potrafiłem przejechać 50km i nic, nie wiem jak przy innych silnikach ale przy 1.6 to mamy go na wierzchu po prawej stronie silnika i bez problemowa naprawa (cena25zł vernet ) a ze spuszczeniem płynu poradziłem sobie w ten sposób : butelke po płynie do szyb obciąłem górną część dopasowałem ją tak aby ładnie przylegała do chłodnicy w miejscu odpowietrzenia jej, otworzyłem zbiorniczek wyrównawczy i heja zacząłem dmuchać w ten zbiorniczek wyleciało jakieś trzy litry płynu a dalej to już sama przyjemność 3 śruby na"TORKS'a" bodajże T20 lub T15 wymiana z odpowietrzeniem zajęła mi 25min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi