tijus Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam, mam pytanie gdzie jest silniczek krokowy ?? bo chcę go przeczyścić, megane II 1.6 16v , bo mam taki problem silnik mi gaśnie, po odpaleniu chodzi 10sek spadają obroty i gaśnie.Czyściłem już przepustnicę ale nic to nie dało...proszę o rady... i najlepiej jakieś foto gdzie ten silniczek krokowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Nie ma silniczka, jego rolę spełnia przepustnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tijus Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) tak coś czułem ale nie byłem pewny...a może jakieś rady co może byc przyczyną takiego zachowania silnika????normalnie odpala chodzi około 10 sek na normalnych obrotach,nagle obroty zaczynają spadać i gasnie,a silniczek przy przepustnicy coś sie w nim tam przestawia przez jakies 3-4 sek i się dopiero wyłącza...czekam na jakieś porady.Z góry dzięki!!! Edytowane 24 Lipca 2012 przez tijus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Warto podpiąć pod komputer i sprawdzić, czy nie wywala błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi