lepsiu18 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 witam. wiem że temat ten był już wielokrotnie poruszany na forum, lecz na moje pytanie nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. mam renault megane coupe z lpg. problemem są strzały na lpg. auto posiada nowy reduktor, świece. wiem że powinienem jeszcze sprawdzic kable, lecz czy strzaały mogą być spowodowane dziurawym tłumikiem? z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Od dziurawego tłumika uszy puchną i ewentualnie kieszeń chudnie (mandaty). Proponuje zmniejszyć przerwy na świecach, jak poskutkuje to gdzieś na WN jest osłabiona izolacja i prąd ucieka bokiem. Jak nie poskutkuje, to przyczyna leży w układzie paliwowym - strzela prawdopodobnie po zdjęciu nogi z gazu i przy hamowaniu silnikem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 auto posiada nowy reduktor Możesz napisać więcej szczegółów ? Jaka instalacja, czy było regulowane ciśnienie po wymianie reduktora itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Wyświetl postUżytkownik lepsiu18 dnia 26 lipiec 2012 - 18:48 napisał auto posiada nowy reduktor Czytałem na forum, że nowym reduktorom zdarza sie puszczać "bąki". Sprawdzenie tego, to nic trudnego, ani czasochłonnego. To nie musi być reduktor, mogą być nieszczelne wtryskiwacze (jeżeli są) lub źle ustawiony reduktor (wolne obroty, przy instalacji z mikserem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepsiu18 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Wymieniłem filtr powietrza na nowy i zobaczyłem że pęknięta jest rura od powietrza dochodząca do przepustnicy. Prawdopodobnie to pęknięcie było przyczyną tych strzałow, ponieważ po naprawieniu rury auto chodzi znacznie lepiej, tzn. nie strzela. Co prawda co jakiś czas zdarzy się strzal, lecz zdarza się teraz to bardzo rzadko. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi