darek0876 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Cześć, mam taki mały problem i pytanie. Rano, kiedy silnik jest zimny, mam problemy z rozruchem mojej meganki. Rozrusznik słabo kręci, już przy temp. 0 stopni. Zastanawiam się czy to słaby akumulator, czy jakies opory w rozruszniku. Dwa lata temu, przy temp. 0 stopni a także przy -30, kręciła słabo ale odpalała, co wskazuje według mnie na rozrusznik. Czy u Was jest podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 darek0876, raczej aku. wiesz ile ma lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszy-hu Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 U mnie jest podobnie. Nigdy mnie nie zawiódł, nawet przy większych mrozach ale jednak wyrażnie ciężej kręci po dłuższym postoju. Akumulator jest raczej w porządku. Wydaje mi się, że jeżeli to byłby rozrusznik to większe opory miałby po rozgrzaniu niż zimny. Idzie zima to zobaczymy jak nie zapali to chyba i tak zacznę od akumulatora. Pozdrawiam! [ Dodano: 2009-11-29, 12:40 ] U mnie to jednak akumulator. Długo konał ale całkiem nie umarł . Oddałem auto do elektromechanika z myślą o rozruszniku ale po dogłębnych badaniach (obciążeniach, rozładowywaniach, ładowaniach etc.) stanęło na akumulatorze. Wymieniłem i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi