maximo Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam,mam problem z pompa paliwa oraz z przewodami (czerwona i zielona koncowka, mam nadzieje wiecie o ktorych pisze)problem wyglada nastepujaco...plastik na ktory naklada sie powyzsze koncowi jest ulamany,przewody zostaly zniszczone,zielony pekniety az wkoncu mi sie zerwie jakies 3 cm..w czerwonym jest podobnie tylko ze troche dalej moze sie zerwac. teraz moje pytania czy jest mozliwosc dokupienia takich wezykow i do tego jakies opaski i to polaczyc,czy z tym plastikiem na tej obudowie da rade cos zrobic? Dodam ze chodzi o megane z 97 z silnikiem 1.4 benz...z gory dzieki za odp i prosze wybaczyc jak zly dzial. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Możesz pytać w motoryzacyjnym o węże do układu paliwowego (na metry) lub pompę ze szrotu i przełożyć to co ci potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximo Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Chodzi o to, że te przewody co są podlączone bezpośrednio do pompy (te karbowane) są sprawne, w całości, natomiast te przewody co są z końcówką zieloną i czerwoną są zniszczone :) te co podpinasz do pompy :) zaś w obudowie tej pompy jest ułamana plastikowa rurka na którą wkłada się właśnie te kolorowe przewody :) jeżeli ktoś nie wie o co chodzi to mogę załączyć fotografię o co dokładnie mi chodzi :) Czyli....bez kupienia nowej/używanej pompy się nie obejdzie ? Czy da rade takimi opaskami połączyć te przewody ? Czy później nie będą przeciekały ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak chcesz zrobić rzeźbę, możesz zastosować coś takiego. Te urwane rurki trzeba by ściąć na równo z pokrywką (to, co dociska nakrętka), zrobić gwint i wkręcić na klej. Jednak nie polecam robić takiej rzeźby. Lepiej kupić nawet spaloną pompę i poskładać je razem, ponieważ nie wiadomo, jak ta rzeźba może się skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximo Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Nie z ta rzeźbą to wole nie ryzykować...wolę kupić używkę...a co do tych przewodów...podpowie mi ktoś czy jak kupię w motoryzacyjnym odpowiednie wężyki i te opaski to czy jest możliwość że nie będzie nigdzie żadnego wycieku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Te opaski, to szybko-złączki. W nowych przewodach ich nie będzie. Można je natomiast dokupić i zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximo Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dzięki wielkie, jak ogarnę wszystko to wpadnę tutaj i dam znać czy dało radę coś zrobić, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi