toomas08 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam serdecznie wszystkich. Poszukuje informacji na temat dzwinego (dla mnie dziwnego) świstu który słychać podczas uruchamiania silnika. Świst słychać tylko ułamek sekundy właśnie podczas odpalania. Autko to Scenic z 2010 1.9 dci 130 KM (bez FAP). Te świst słychać w sumie od nowości, w ASO twierdzą, że to normalne w tych silnikach ale ponieważ kończy się gwarancja to wolę być pewny, że mają rację. Czy ktoś z szanownych Forowiczów ma może taki silnik i może coś napisać? Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mam to samo, dla mnie to takie "piśnięcie" coś jakby jakieś sprzęgiełko - może sprężarka klimatyzacji albo zatarte łożysko. Jest to faktycznie głośne i niepokojące. Niestety też nie mogę zlokalizować skąd wydobywa się odgłos. Dodam, że słuchałem silników 1.5 i takiego odgłosu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas08 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Z tego co ja nasłuchiwałem to wydobywa sie jakby z pod spodu auta. Znajomy w Launie 2.0 dci też tego nie ma. W ASO mówia że to w 1.9 tak jest. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi